Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Valse mail Belastingdienst over betalingsachterstand

  Valse mail Belastingdienst over betalingsachterstand

  In een valse mail uit naam van de Belastingdienst staat dat de ontvanger een betalingsachterstand heeft en dat het bedrag 'dringend' overgemaakt moet worden.

  Volgens de mail is heeft de Belastingdienst al een keer geprobeerd het bedrag te incasseren maar is dat tot op heden niet gelukt. De betalingsachterstand zou zijn ontstaan uit de belastingaangifte. Mocht er niet betaald worden, zal het bedrag verhoogd worden.

  Advies

  Negeer deze mail en maak geen geld over! Dit is geen mail van de Belastingdienst. Opgelicht?! heeft in het verleden al een aantal keer gewaarschuwd voor deze valse mail maar het blijkt dat de mail opnieuw veelvuldig wordt ontvangen de afgelopen tijd.

  Let op: Betalingsherinneringen van de Belastingdienst worden nooit verstuurd via de mail. Wel gaan er een aantal dingen veranderen, zo gaat de welbekende blauwe envelop verdwijnen. De Belastingdienst zal steeds minder brievenpost gaan sturen en overgaan op digitale post. De Belastingdienst zal alleen mails sturen als je een nieuw bericht hebt ontvangen in jou persoonlijke Berichtenbox. Dus betalingsachterstanden zullen ook in de toekomst nooit direct via de mail gestuurd worden. Lees op de site van de Belastingdienst meer over de veranderingen.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant