Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Valse e-mail namens Rabobank: 'Betaal nu met Apple Pay: activeer het in de Rabo Bankieren App'

  Valse e-mail namens Rabobank: 'Betaal nu met Apple Pay: activeer het in de Rabo Bankieren App'

  Klanten van de Rabobank moeten even opletten over een geslaagde nepmail van oplichters uit naam van de bank. De mail heeft betrekking op de mogelijkheid om Apple Pay in te schakelen. De afzender kent je naam en het mailadres is gespooft, waardoor het lijkt alsof de mail echt van de bank afkomstig is. Daarnaast is de huisstijl van de mail én van de nepsite goed nagemaakt, even opletten dus.

  Dit is de tekst uit de mail, die daadwerkelijk afkomstig lijkt te zijn van het mailadres [email protected]. Hier hebben de oplichters het mailadres echter gespooft, een manier om te doen lijken alsof de mail van een andere afzender afkomstig is:

  info
  clockOval 6 27 apr 2021, 17:12

  Valse e-mail 'Rabobank' over inschakelen Apple Pay

  Geachte [naam],

   

  Ideaal! Bij Rabobank kun je nu met Apple Pay betalen. Dat is contactloos betalen, maar dan met je iPhone of Apple Watch. Ook online kun je betalen met Apple Pay op je iPad. Betalen met je iPhone is hartstikke handig als je bijvoorbeeld je betaalpas bent vergeten of als je even geen zin hebt om ‘m te pakken.

   

  Probeer het zelf 

   

  Hoe werkt het?

   

  Overal waar je contactloos kunt betalen, kun je ook betalen met Apple Pay. Online herken je het aan het logo van Apple Pay. Je activeert Apple Pay in de Rabo Bankieren App. Dan komt je digitale betaalpas van de Rabobank in de Apple Wallet. Daarna ben je klaar om contactloos te betalen met je telefoon.

   

  Met Apple Pay betaal je snel, makkelijk én veilig. Probeer het zelf. Je activeert het in de Rabo Bankieren App.

   

  Betalen wordt steeds makkelijker. Ken jij alle voordelen al van contactloos betalen met je betaalpas of telefoon?    

   

  Lees er meer over 

   

  Met vriendelijke groet,

   

  Rabobank Waterland en Omstreken

   

  Rob de Neve

   

  Directeur Particulieren en Private Banking

  De link in de mail verwijst echter naar het domein web122.webspace-control.com, maar dat is dan ook het enige waar je aan kunt zien dat het geen website van de Rabobank zelf betreft.

  De mail bevat verder ook geen spelfouten: het zou dus best kunnen dat ze gewoon een bestaande mail hebben gekopieerd en dat slechts het linkje vervangen is. Hieronder screenshots van de valse mail én van de nepsite.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant