Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Valse beslaglegging namens 'Hanemaayer De Boer & Partners' met kenmerk 28635/AC/4653 in omloop

  Valse beslaglegging namens 'Hanemaayer De Boer & Partners' met kenmerk 28635/AC/4653 in omloop

  Er gaan spookfacturen rond in de vorm van valse beslagleggingen uit naam van incassobureau en gerechtsdeurwaarderskantoor Hanemaayer De Boer & Partners. Onder vermelding van kenmerk 28635/AC/4653 moet je onmiddellijk een bedrag van 134,15 euro betalen, en dat gebeurt op een dreigende, haast agressieve manier. Toch kun je deze rekening maar beter niet betalen.

  De opmaak van deze valse mail lijkt weliswaar overtuigend en professioneel, maar is in werkelijkheid van oplichters afkomstig. Ze stelen gewoon het logo van een bestaand incassobureau, slaan een dreigende, intimiderende toon aan en hopen dat je enigszins in paniek raakt, overstag gaat en denkt 'het zal best kloppen, laat ik maar snel betalen, anders komen er nog meer problemen'.

  Relatief gering bedrag wekt minder snel argwaan

  Het zou gaan om meerdere betalingsachterstanden: je hebt zogenaamd een bepaald bedrag aan afvalstoffenheffing niet voldaan én je hebt een betalingsachterstand bij de Belastingdienst, luidt het verhaal. Het bedrag op deze spooknota is bovendien betrekkelijk gering, het gaat namelijk om 134,15 euro. Bij een bedrag van enkele duizenden euro's zijn mensen eerder op hun hoede, is dan ook het uitgangspunt.

  Er wordt gedreigd met beslaglegging op je bankrekening en/of inkomsten, de deurwaarder komt wel even je auto, televisie, sieraden en/of computer in beslag nemen, de vordering wordt overgedragen aan het CJIB als betaling onverhoopt toch uitblijft én een maand hechtenis ligt ook de loer, luidt het excuus. Dat is allemaal je reinste kolder, maar we kunnen ons goed voorstellen dat je er behoorlijk van schrikt.

  Het bedrag moet naar het Belgische bankrekeningnummer BE09 9671 4827 3657 worden overgeschreven onder vermelding van betalingskenmerk 28635/AC/4653. Deze rekening is uiteraard in handen van oplichters of (misschien nog waarschijnlijker) katvangers.

  Voorbeeld van de valse beslaglegging

  Een voorbeeld van de valse beslaglegging kun je hieronder zien. Het is opvallend dat er een spelfout in de beslaglegging staat: kunnen jullie 'm vinden?

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant