Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Valse aanmaning namens belastingkantoor SVHW in omloop

  Valse aanmaning namens belastingkantoor SVHW in omloop

  Er is een overtuigende spookfactuur in omloop namens belastingkantoor SVHW wegens een niet-betaalde aanslag waterschapsbelasting en rioolheffing over 2019. Je moet een bedrag van € 146,52 betalen, anders volgt er een dwangbevel en wordt de rekening nog hoger.

  SVHW int voor dertien gemeenten en waterschap Hollandse Delta diverse gemeentelijke belastingen. Het gaat om de gemeenten Altena, Alblasserdam, Albrandswaard, Barendrecht, Brielle, Goeree-Overflakee, Hoeksche Waard, Hardinxveld-Giessendam, Hellevoetsluis, Krimpenerwaard, Lansingerland, Nieuwkoop en Westvoorne, al is nog niet duidelijk of ook daadwerkelijk alleen personen die in deze regio's woonachtig zijn deze valse aanmaning krijgen.

  Deze valse mail volgt bovendien kort op een aankondiging van SVHW met betrekking tot een legitieme aanmaning, de oplichters hopen vermoedelijk van deze mededeling te kunnen profiteren. 

  Het geld mag overgemaakt worden naar het Luxemburgse rekeningnummer LU326133820019489309, en er zijn nog een aantal andere kenmerken op basis waarvan je zou kunnen weten dat de mail niet echt is, zoals spelfouten en de algemene aanhef.

  Heb jij deze spookfactuur ontvangen? Betaal 'm dan niet.

  Bron: svhw.nl

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant