Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Trap niet in mail met nep-aanmaning van de 'Belastingdienst'

  Trap niet in mail met nep-aanmaning van de 'Belastingdienst'

  'Laatste verzoek tot betaling', zo luidt het onderwerp van een mail van de 'Belastingdienst' die momenteel de ronde doet. Trap er niet in! De aanmaning is nep.

  'Een inkomstenbelasting betaling met een bedrag van €481,50 staat in de wacht', zo valt te lezen in het bericht. 'Dit is een 2e herinnering dus zorg ervoor dat udit bedrag zo snel mogelijk betaalt om bijkomende incassokosten en beslaglegging te voorkomen.' De tikfouten hebben wij letterlijk overgenomen. Een voorbeeld van het bericht, inclusief het Belastingdienst-logo, zie je hier:

  Nep-aanmaning van de 'Belastingdienst'
  Nep-aanmaning van de 'Belastingdienst'

  .com in plaats van .nl

  Behalve het slordige taalgebruik is ook de afzender een aanwijzing dat je hier met een oplichtingsmail te maken hebt: de mail eindigt niet op @belastingdienst.nl maar komt van een @belastingdienst.com-adres. Het scheelt een paar letters maar het maakt een groot verschil.

  Daar komt bij dat de echte Belastingdienst nooit via e-mail om betalingen vraagt. Klik dus niet op de link in het bericht (de betaalomgeving is op het moment van schrijven nog actief) en voer al helemáál geen betaling uit.

  Gooi de mail dus weg, waarschuw familie en vrienden en blijf ook in de toekomst alert op dergelijke frauduleuze berichten.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant