Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Trademark Modern Benelux probeert ondernemers op te lichten met leugens over domeinnamen

  Trademark Modern Benelux probeert ondernemers op te lichten met leugens over domeinnamen

  Circa twee weken geleden waarschuwden wij voor het bedrijf TM Benelux, oftewel Trademark Benelux. Sindsdien is de naam gewijzigd naar 'Trademark Modern Benelux', maar het belangrijkste handelsmerk blijft hetzelfde: dat is namelijk dat ze hardwerkende ondernemers door middel van leugens en verzinsels proberen op te lichten met langlopende contracten voor waardeloze domeinnamen.

  Er zijn twee verschillen ten opzichte van ons vorige artikel: de naam is sindsdien gewijzigd in Trademark Modern Benelux (ongetwijfeld omdat de zoekopdracht 'TM Benelux' ons vorige artikel als eerste zoekresultaat toont in Google) en dat naast Vlaamse ondernemers nu ook Nederlandse ondernemers worden benaderd, iets dat we destijds overigens al voorspelden.

  Hoe gaat Trademark Modern Benelux te werk?

  In ons vorige artikel hebben we de handelswijze van dit bedrijf duidelijk beschreven, daarom beperken we ons in dit stuk tot een samenvatting. Mensen worden per e-mail benaderd door ene 'Ruben de Groot' van Trademark Modern Benelux, al is de kans groot dat deze naam is verzonnen.

  In de mail staat dat Trademark Modern Benelux een registratieverzoek heeft ontvangen voor jouw domeinnaam, maar met een andere extensie. Stel, jouw domeinnaam is bedrijfx.nl, dan luidt het smoesje dat iemand op het punt staat om bedrijfx.com te kopen. Dit kun je echter verhinderen door de domeinnaam dan maar zélf vast te leggen, en wel voor een periode van tien jaar. En dan ben je direct honderden euro's verder.

  Het probleem is echter dat er in werkelijkheid niemand een aanvraag voor een vergelijkbare domeinnaam heeft gedaan. Het verhaal is van A tot Z verzonnen. enkel en alleen met als doel om jou met een veel te dure, waardeloze domeinnaam op te zadelen.

  Voorbeeld van een mail van Trademark Modern Benelux

  Dit soort mails kunnen ondernemers verwachten van deze 'Ruben de Groot' (overigens te bereiken via [email protected]). Daarnaast is er ook een medewerker actief met de – vermoedelijk al net zo verzonnen – naam 'Thomas de Vries' (die op zijn beurt weer te bereiken is via [email protected]).

  De gegevens van het benaderde bedrijf hebben we uiteraard even weggehaald.

  E-mail van Trademark Modern Benelux

  Geachte heer/mevrouw,

   

  Wij willen u ervan op de hoogte stellen dat wij een registratieverzoek hebben ontvangen voor www.[domeinnaambedrijf].com. Aangezien dit verzoek ingediend is door iemand buiten uw organisatie stellen wij u hiervan op de hoogte.

   

  Als het verzoek wordt voortgezet, kan dit gevolgen hebben voor uw bedrijf. Uw klanten kunnen in de war raken omdat een ander bedrijf exact dezelfde naam gebruikt, maar met een andere extensie.

   

  Daarom geven we u deze eenmalige aanbieding om deze naam zelf te registreren. Als u akkoord gaat, koppelen we www.[domeinnaambedrijf].com aan www.[domeinnaambedrijf].nl

   

  De kosten voor deze naam bedragen 29,75 euro per jaar. De domeinnaam wordt direct geregistreerd voor een periode van 10 jaar, wat betekent dat u een eenmalig bedrag van 297,50 euro betaalt (exclusief btw). Uw naam zal worden beschermd en geregistreerd voor deze periode. Als u wilt kunt u de extensie nadien voor eenzelfde periode verlengen.

   

  Gaat u akkoord met onze eenmalige aanbieding? Reageer dan met ‘akkoord voor dit voorstel’ in antwoord op deze e-mail.

   

  Dit zijn de factuurgegevens die wij van u hebben:

  [Naam bedrijf]

  [Adresgegevens bedrijf]

   

  Mocht hierin iets veranderd zijn, pas dit dan alstublieft aan en stuur dit naar ons toe.

   

  Bij akkoord wijzen de derde partij af en koppelen deze naam aan uw huidige website. Gaat u niet akkoord? Laat dit dan ook per mail weten. Wij zullen de derde partij hier dan van op de hoogte stellen en het registratieverzoek voortzetten voor de derde partij.

   

  Ik zie uw reactie graag tegemoet.

   

  Met vriendelijke groet,

   

  Ruben de Groot

  Trademark Modern Benelux

  www.tmbenelux.org

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant