Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • 'Te mooi om waar te zijn', bestel niet bij webshop Glenntronics.nl

  'Te mooi om waar te zijn', bestel niet bij webshop Glenntronics.nl

  Glenntronics.nl, een webwinkel die diverse elektronica aanbiedt, is malafide. Dat meldt het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) van de politie. 

  'Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over malafide website', aldus het LMIO.

  Dat is gebleken uit:

  • De website www.glenntronics.nl blijkt exact dezelfde lay-out te hebben als de andere malafide websites www.electronic4u.nl.
  • De website www.glenntronics.nl maakt misbruik van bestaande bedrijfsgegevens van de eenmanszaak Glenntronics, de eigenaar gaat aangifte doen van misbruik van de bedrijfsgegevens.
  • De verkopers achter de website zijn (telefonisch) niet bereikbaar.
  • Onrealistische prijzen (te mooi om waar te zijn), van een groot aantal van de te koop aangeboden artikelen.
  • Volgens Sidn staat de domeinnaam per 01-06-2020 geregistreerd.
  • Na het plaatsen van een bestelling ontvangt men een bevestiging van de bestelling en ontvangt de betaalinstructies op het opgegeven e-mailadres om de betaling te kunnen voldoen. Hetgeen hoogst ongebruikelijk is.

  De website www.glenntronics.nl staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

  Bron: LMIO

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Klachtenformulier

  Heb je een klacht over dit bericht? Vul dan het klachtenformulier in.

  exclamation Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van het WebshopAlert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops.

 • Ook interessant