Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Spookfactuur van €382,45 afkomstig van 'Gerechtelijke Procedures Benelux'

  Spookfactuur van €382,45 afkomstig van 'Gerechtelijke Procedures Benelux'

  Er gaat een mail rond afkomstig van 'Gerechtelijke Procedures Benelux', waarin wordt gesteld dat je een betalingsverplichting van €382,45 hebt. Als je niet direct betaalt, wordt er aanstaande vrijdag een dagvaarding bij je langsgebracht, staat er in de mail. Het gaat echter om een spookfactuur; betaal deze dus niet!

  In de mail wordt gesteld dat je al meermaals zou hebben verzaakt om het bedrag van €382,45 te betalen. 'Om die reden is er begin deze week onherroepelijk besloten u geen uitstel van betaling meer te geven. Aanstaande vrijdag (9 oktober) zal er tussen 10:00 - 10:45 uur een dagvaarding worden afgeleverd', valt er te lezen in de mail. 

  Je moet direct betalen om de dagvaarding en extra bijkomende kosten te voorkomen. Als je dit niet doet gaan ze gelijk over tot inbeslagname van je inboedel. Er zou zelfs een slotenmaker meegaan om de deur van je huis open te breken, mocht je niet thuis zijn of niet opendoen. 

  Als we echter de domeinnaam gerechtelijke-procedures.nl natrekken, zien we dat het pas op 5 oktober 2020 is geregistreerd. Een duidelijk signaal dat dit foute boel is. Gooi de mail weg en besteed er verder geen aandacht aan. 

  De volledige tekst van de mail luidt:

  Vlaardingen, woensdag 7 oktober

  Geachte heer/mevrouw,

  Ongetwijfeld bent u op de hoogte van de vordering die wij al geruime tijd op u hebben, bekend onder de referentie NL84 ..... Wij hebben u dit ook vaker laten weten en tevergeefs contact proberen te verkrijgen. Hierop heeft u nog steeds niet gereageerd. Aangezien er aankomende vrijdagochtend al maatregelen gepland staan, wou ik u ondanks het latere tijdstip toch nog uitleg geven over de ernst van de situatie.

  Om die reden is er begin deze week onherroepelijk besloten u geen uitstel van betaling meer te geven. Aangezien het bedrag ondanks eerdere sommaties nog steeds niet is betaald, wil ik u met dit bericht graag persoonlijk informeren over de procedure en bijbehorende rechtsmaatregelen die in werking zullen treden.

  Aanstaande vrijdag (9 oktober) zal er tussen 10:00 - 10:45 uur een dagvaarding worden afgeleverd. Dit betekent ook dat wij bij u langs komen en een beschrijving (proces-verbaal) maken van uw inboedel. Weet wel dat aan een beslag kosten verbonden zijn. Deze extra kosten moet u ook betalen. Uw inboedel zal vervolgens zo spoedig mogelijk nog worden verkocht aan degene die daar het meest voor biedt. Met de opbrengst van de verkoop van uw spullen wordt uw openstaande rekening (deels) betaald. Als de opbrengst van de verkoop onvoldoende is om de vordering incl. de kosten en de rente van te betalen, blijft u het restant daarvan verschuldigd.

  Wat kunt u nog doen?

  Wij zullen u vanwege de opstart van de gerechtelijke procedure na deze mail ook verder niet meer benaderen of herinneren aan bovenstaande vordering. Wilt u het beslag en extra kosten vrijdagochtend voorkomen? Betaal dan zo spoedig mogelijk de openstaande vordering ter hoogte van €382,45.

  Dit doet u op ons internationale rekeningnummer: BE93 9740 7058 2667 ter attentie van Gerechtelijke Procedures Benelux. Vergeet niet om daarbij uw referentie NL84...... te vermelden. Tevens ontvangen wij graag een betaalbewijs van u per mail, zodat we de geplande procedure en maatregelen tijdig kunnen tegenhouden

  Als u niet kunt betalen of wij uw betaalbewijs niet zo spoedig mogelijk ontvangen, gaan wij aanstaande vrijdag direct over tot het geplande beslag op uw inboedel. Wij verwachten hierbij dan ook uw volledige medewerking, wat dus inhoudt dat wij u tussen het aangegeven tijdstip thuis verwachten. Bij een beslaglegging is er overigens altijd een slotenmaker aanwezig, die bij uw afwezigheid de deur mag openen. Dit zodat wij de gerechtelijke inspectie uit kunnen voeren. Aangezien het inschakelen van een slotenmaker ook extra kosten met zich meebrengt, wil ik u graag vragen vrijdagochtend toch aanwezig te zijn.

  Bij voorbaat bedankt voor uw medewerking en een fijne avond toegewenst.

  Hoogachtend,
  B. van der Heijden

  Afdeling Particuliere Procedures
  [email protected]

  Gerechtelijke Procedures Benelux

  Bezoekadres Nederland
  Schiedamsedijk 126
  3134 KK, Vlaardingen
  Nederland

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant