Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Spookfactuur van Eneco als valse e-mail: 'De betalingstermijn van deze factuur is verstreken'

  Spookfactuur van Eneco als valse e-mail: 'De betalingstermijn van deze factuur is verstreken'

  Klanten van energieleverancier Eneco moeten even op hun hoede zijn voor een spookfactuur, met name omdat de afzender over je volledige naam en adres beschikt. Het gaat om een paar tientjes, maar de toon is intimiderend en er wordt gedreigd met aanvullende incassokosten. Bovendien moet het geld naar een Litouws bankrekeningnummer, LT96 3250 0655 5192 8556.

  Vanwege het relatief grote aantal spel- en stijlfouten is dit niet bepaald de meest overtuigende valse mail die we ooit hebben gezien, maar omdat de afzender zoals gezegd over je volledige privéadres beschikt en het over enkele tientjes gaat, is de kans aanwezig dat je betaalt om er maar snel vanaf te zijn.

  Hoewel er in de tekst staat dat je vóór 4 april 2021 moet betalen, beschikken wij over een voorbeeld dat pas op 7 april is verstuurd. Grote kans dat mensen op dit moment nog door deze oplichters worden benaderd.

  Opvallend is ook dat het geld naar een rekeningnummer uit Litouwen moet worden overgeschreven, meer specifiek naar LT96 3250 0655 5192 8556. En krijg jij deze mail? Gewoon verwijderen en verder negeren.

  Hieronder staat de volledige, integrale tekst uit de mail, inclusief alle spel- en stijlfouten. Vanzelfsprekend hebben we wel even alle informatie van de tipgever gecensureerd.

  info
  clockOval 6 8 apr 2021, 16:00

  Spookfactuur van 'Eneco' d.d. 7 april 2021

  Herinnering

   

  [Voornaam + achternaam]

   

  [Straatnaam + postcode + woonplaats]​​​

   

  Telefoonnummer

   

  Beste [voornaam + achternaam],

   

  Uit onze administratie is gebleken dat wij geen (volledige) betaling hebben ontvangen voor onderstaande factuur/facturen. De betalingstermijnen is rees verstreken.

   

  OMSCHRIJVING                      Factuurnummer            Openstaand bedrag

   

  Openstaande facturen           3837363NL                      € 49,93 & Eindjaarafrekening

   

  Wij verzoeken u het totaal openstaande bedrag van € 49,93 uiterlijk voor 04-04-2021 te voldoen. U kunt dit bedrag voldoen op IBAN: LT96 3250 0655 5192 8556 ter naam van Eneco B.V. onder Kenmerk 3837363NL.

   

  Wij willen u erop wijzen dat, bij het uitblijven van de betaling, wij € 29,00 kosten inrekening zullen brengen.

   

  U loopt veder risico dat wij voor het verdereaanmaningstraject volgens de "wet incasso kosten" 15% over het door u verschuldigd bedrag met een minimum van € 59,00 aan kosten in rekening zullen brengen.

   

  Betaal het verschuldigd bedrag op tijd en voorkom extra kosten.

   

  Indien uw betaling en dit bericht elkaar hebben gekruist kunt u deze herinnering uiteraard als niet verzonden beschouwen.

   

  Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

   

  Met vriendelijke groet,

   

  Alexander Schmidt

   

  Hoofd incasso's Eneco

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant