Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Rapper JayJay Santana zet na arrestatie nieuwe webshop Merken-uitverkoop.nl online

  Rapper JayJay Santana zet na arrestatie nieuwe webshop Merken-uitverkoop.nl online

  Rapper JayJay heeft na zijn arrestatie op 9 juni weer een nieuwe webshop online gezet. Het domein Merken-uitverkoop.nl bestaat sinds 18 juni, zo valt eenvoudig te achterhalen.

  JayJay Santana werd op 9 juni in de boeien geslagen op verdenking van oplichting, maar kwam enkele dagen later op vrije voeten in afwachting van de rechtszaak. 

  Merken-uitverkoop.nl, dezelfde onzin in een nieuw jasje

  Een volger wees ons vandaag op de website Merken-uitverkoop.nl, waarvan we via de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) eenvoudig kunnen achterhalen dat deze website sinds 18 juni - dus na zijn arrestatie - online staat.

  Houder van de domeinnaam is ene Giovanni Sf, en laat de echte naam van JayJay nou Joëll Giovanni Santana Feliz zijn. Dat berust allemaal natuurlijk geheel op toeval.

  Eén blik op de website spreekt boekdelen. Het logo van Merken voor jou is gebruikt, onderaan de pagina staat een verwijzing naar de eveneens bekende webshop Merken4you.nl en dezelfde modelletjes die eerder op tal van andere nep-webshopjes van JayJay verschenen, prijzen ook op deze nieuwe site de vermoedelijk niet voorradige handelswaar aan.

  Na betaling geen contact meer mogelijk

  Degene die ons op de website attendeerde, is zelf door deze nieuwe webshop gedupeerd. Er werd een duur kledingstuk besteld en kort na het plaatsen van de bestelling kreeg de koper een belletje met instructies om het geld naar een buitenlands rekeningnummer over te maken. De koper kreeg argwaan, maar kreeg telefonisch te horen dat het nu eenmaal een buitenlands bedrijf was.

  De bestelling zou de volgende dag geleverd worden en de Track & Trace-code zou de koper ontvangen nadat het pakket daadwerkelijk was verzonden. Uiteraard wordt de bestelling nooit geleverd en geeft de verkoper telefonisch én via WhatsApp niet thuis. Dat is een werkwijze die we nog kennen van eerdere webshops van JayJay.

  Onder gedupeerde klanten adverteren voor de nieuwe webshop

  Mogelijk adverteert hij wederom via sociale media als Instagram, maar een andere volger wist ons er in ieder geval op te attenderen dat JayJay zijn nieuwe webshop onder de aandacht brengt via het adressenbestand van oudere webshops. Inderdaad, hij maakt dus reclame voor zijn nieuwe webshop onder 'klanten' waarvan er vermoedelijk een aantal eerder door hem zijn gedupeerd. Niet bepaald handig, nee...

  Enfin, beter laat je deze webshop gewoon links liggen. En ben je toch gedupeerd? Doe dan vooral aangifte: JayJay moet zich nog voor eerdere oplichtingszaken verantwoorden en justitie is ongetwijfeld geïnteresseerd in informatie die erop wijst dat mensen ook na zijn arrestatie van 9 juni nog door hem gedupeerd zijn.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Klachtenformulier

  Heb je een klacht over dit bericht? Vul dan het klachtenformulier in.

  exclamation Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van het WebshopAlert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops.

 • Ook interessant