Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie waarschuwt voor vier nieuwe websites wegens oplichting met mondkapjes

  Politie waarschuwt voor vier nieuwe websites wegens oplichting met mondkapjes

  Er zijn vier nieuwe websites gesignaleerd die Nederlandse consumenten hopen op te lichten met de verkoop van mondkapjes. De politie roept met klem op om hier niets te kopen: je bent je geld kwijt. Lees om welke websites het gaat.

  Het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting waarschuwt voor fraude bij de verkoop van mondkapjes met een vorm van spoofing. Spoofing is het vervalsen van bepaalde (bedrijfs)kenmerken met als doel om tijdelijk een valse identiteit aan te nemen. In dit geval worden websites gecreëerd met gebruik van bedrijfs- en KvK-gegevens van onder andere bestaande bedrijven die medische artikelen verkopen.

  Bij controle lijkt het dus alsof je met het echte bedrijf van doen hebt, maar na betaling van de bestelde producten zul je geen producten ontvangen. Het LMIO heeft meldingen ontvangen van bedrijven wiens gegevens worden misbruikt.

  Beingenetic.nl en Atrimedhealth.com

  Eén van de meldingen gaat over de volgende twee websites:

  • beingenetic.nl
  • atrimedhealth.com

  Uit controle van de websites is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over malafide websites. Dat is gebleken uit:

  • Het misbruik van bestaande bedrijfsgegevens (KvK-nummers en (overige) contactgegevens);
  • Telefoonnummer(s) die niet in gebruik zijn, waardoor het enkel mogelijk is om via een contactformulier in contact te komen met de personen achter de websites of door gebruik te maken van live chat;
  • Na het plaatsen van een bestelling op malafide website beingenetic.nl ontvangt men een e-mail waarin staat vermeld dat de voorraad op is. Men wordt vervolgens geadviseerd een bestelling te plaatsen bij de malafide website atrimedhealth.com;
  • Na het plaatsen van een bestelling ontvangt men per e-mail een bevestiging van de bestelling waarin staat vermeld dat men middels iDEAL kan betalen. Echter, de betaalinstructies ontvangt men apart per e-mail;
  • In de aparte e-mail staat vervolgens een betaallink en door gebruik te maken van deze betaallink, kan men middels een betaalverzoek de betaling voldoen. Dat is hoogst ongebruikelijk;
  • Uit de gegevens van SIDN en Whois blijkt dat de domeinnaam beingenetic.nl per 9 maart 2020 is geregistreerd en de domeinnaam atrimedhealth.com per 10 maart 2020.
  • Op de bonafide website van Atrimed worden burgers inmiddels gewaarschuwd en geadviseerd géén producten te bestellen op de malafide website atrimedhealth.com.

  De websites beingenetic.nl en atrimedhealth.com staan inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de websites.

  Phoenixpharmabv.nl en phoenix-bv.nl

  Het LMIO heeft óók een melding ontvangen over de volgende twee websites:

  • phoenixpharmabv.nl
  • phoenix-bv.nl

  Uit controle van de websites is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over malafide websites. Dat is gebleken uit:

  • Er zijn meerdere slachtoffers bekend;
  • Het misbruik van bestaande bedrijfsgegevens;
  • Het telefoonnummer +31627265910 komt op beide websites voor. Getracht telefonisch in contact te komen, echter na telefonisch in contact te zijn gekomen met een manspersoon werd de verbinding al snel verbroken. Vervolgens geen telefonisch contact meer gekregen, behalve voicemail

  De websites phoenixpharmabv.nl en phoenix-bv.nl staan inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de websites.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Klachtenformulier

  Heb je een klacht over dit bericht? Vul dan het klachtenformulier in.

  exclamation Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van het WebshopAlert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops.

 • Ook interessant