Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie waarschuwt voor oplichting met mondkapjes

  Politie waarschuwt voor oplichting met mondkapjes

  De politie waarschuwt voor een drietal op Nederlandse consumenten gerichte websites die mondkapjes verkopen, maar niks leveren. Het gaat om Lusonicsbreath.eu, Gmedsbv.com en Prepshopxl.com

  Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting waarschuwt voor fraude bij de verkoop van mondkapjes met een vorm van spoofing. Spoofing is het vervalsen van bepaalde (bedrijfs)kenmerken met als doel om tijdelijk een valse identiteit aan te nemen.

  In dit geval worden websites gecreƫerd met gebruik van bedrijfs- en KVK-gegevens van onder andere bestaande bedrijven die medische artikelen verkopen. Bij controle lijkt het dus alsof je met het echte bedrijf van doen hebt, maar na betaling van de bestelde producten zul je geen producten ontvangen. Het LMIO heeft meldingen ontvangen van meerdere bedrijven wiens gegevens op dit moment worden misbruikt.

  Over welke websites gaat het?

  Het LMIO heeft meldingen ontvangen over de volgende websites:

  • lusonicsbreath.eu
  • gmedsbv.com
  • prepshopxl.com
  Website Lusonics Breath
  Website Gmeds BV
  Website PrepShop XL

  Uit controle van de websites is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over malafide websites. Dat is gebleken uit:

  • Het misbruik van bestaande bedrijfsgegevens (KVK-nummers en (overige) contactgegevens);
  • Telefoonnummer(s) die niet in gebruik zijn, waardoor het enkel mogelijk is om via een contactformulier in contact te komen met de personen achter de website;
  • In de informatievoorziening 'Retourneren' op de website lusonicsbreath.eu staat dat men in de algemene voorwaarden kan kijken voor alle details betreffende hun recht op retour. Echter zijn er op de website geen algemene voorwaarden aanwezig.

  De websites lusonicsbreath.eu, gmedsbv.com en prepshopxl.com staan inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de websites.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant