Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie waarschuwt voor gevaarlijke webshop 'zoom-gadgets.com'

  Politie waarschuwt voor gevaarlijke webshop 'zoom-gadgets.com'

  Naast de amateuristische opmaak van de site zijn er nog een aantal kenmerken. Lees gauw verder.

  Uit controle van de website zoom-gadgets.com is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over een malafide website. Dat blijkt onder meer uit het volgende:

  • Uit onderzoek is gebleken dat de website zoom-gadgets.com misbruik maakt van bestaande bedrijfsgegevens (bedrijfsnaam, bankgegevens, telefoonnummer).
  • In de informatievoorziening 'Veilig betalen' worden meerdere betaalmogelijkheden gegeven om de online bestelling te betalen. Echter, men heeft alleen de optie bankoverschrijving.
  • Na bestelling ontvangt men per e-mail een ontvangstbevestiging met de bankgegevens waarnaar het geldbedrag kan worden overgemaakt, en dat is hoogst ongebruikelijk is voor een webwinkel. Veelal wordt gebruik gemaakt van iDEAL, PayPal, creditcard of andere, meer gangbare betaalmethoden.
  • Het adres bij de genoemde bedrijfsgegevens (Nijverheidsstraat 253, 1800 Vilvoorde, België) betreft een woning.
  • Bij de informatievoorziening 'winkels' worden vijf winkels genoemd, die gevestigd zouden zijn in Florida (VS).

  De website zoom-gadgets.com staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nlDaarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

  Bron: Landelijk Meldpunt Internetoplichting

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Klachtenformulier

  Heb je een klacht over dit bericht? Vul dan het klachtenformulier in.

  exclamation Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van het WebshopAlert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops.

 • Ook interessant