Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie waarschuwt voor drive2night.nl

  Politie waarschuwt voor drive2night.nl

  Op drive2night.nl worden onder meer allerlei soorten scooters van het merk Vespa te koop aangeboden voor prijzen die te mooi lijken om waar te zijn. Volgens de politie is de webshop malafide: koop je hier, dan ben je duizenden euro's kwijt.

  De politie heeft uiteraard een aantal redenen om aan te nemen dat de webshop niet in de haak is, namelijk:

  • De hoge kortingen. Hierdoor zijn de prijzen onrealistisch laag, simpelweg te mooi om waar te zijn;
  • Na het plaatsen van een bestelling ontvangt je per e-mail een bevestiging van de bestelling waarin staat vermeld dat je via iDEAL kunt betalen. DIt klopt echter niet: je ontvangt namelijk nog een aparte bestelinstructie per e-mail;
  • In deze aparte e-mail staat vervolgens een betaallink. Door gebruik te maken van deze betaallink, kan men middels iDEAL de betaling voldoen, en dat is hoogst ongebruikelijk;
  • Het bankrekeningnummer NL52INGB0798119934 waarnaar de betaling wordt overgemaakt betreft geen zakelijke rekening. Ook dat is hoogst ongebruikelijk voor een webwinkel.

  De website drive2night.nl staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

  Voorbeeld van de geboden handelswaar (I)
  Voorbeeld van de geboden handelswaar (II)

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Klachtenformulier

  Heb je een klacht over dit bericht? Vul dan het klachtenformulier in.

  exclamation Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van het WebshopAlert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops.

 • Ook interessant