Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
  • Politie waarschuwt voor de malafide webshop Fitbasics.nl

    Politie waarschuwt voor de malafide webshop Fitbasics.nl

    Je conditie op peil houden is vanwege de coronamaatregelen nogal een uitdaging. Maar wie overweegt om fitnessapparatuur en verwante goederen te kopen op Fitbasics.nl, kan dat volgens de politie beter niet doen: je geld ben je kwijt en je bestelling krijg je niet geleverd.

    Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting heeft een melding ontvangen over de webwite Fitbasics.nl. Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over malafide website. Dat is gebleken uit:

    • Er zijn tussen 22-4-2020 en 29-4-2020 diverse aangiftes ontvangen over het Duitse bankrekeningnummer van de webshop
    • Op de site zijn geen algemene voorwaarden, KvK-nummer, btw-nummer of bedrijfsgegevens te vinden.
    • De bestellingen kunnen slechts via iDeal worden afgerekend, het Duitse bankrekeningnummer staat op naam van een privépersoon;
    • Volgens Sidn is de domeinnaam is op 12-4-2020 geregistreerd en is de laatste wijzigingsdatum 30-04-2020. De website wordt gehost in de Verenigde Staten;
    • Klantenservice is niet bereikbaar, alleen via een mailadres;
    • Veel negatieve reviews op het internet.

    De website Fitbasics.nl staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

    Homepage van Fitbasics.nl

    Updates ontvangen over dit onderwerp?

    Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

    Klachtenformulier

    Heb je een klacht over dit bericht? Vul dan het klachtenformulier in.

    exclamation Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van het WebshopAlert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops.

  • Ook interessant