Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie waarschuwt voor de foute webshop 'Winterwinkelen.nl'

  Politie waarschuwt voor de foute webshop 'Winterwinkelen.nl'

  Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) van de politie raadt op basis van meerdere meldingen af om iets bij Winterwinkelen.nl te bestellen. De webshop adverteert op sociale media als Facebook en Instagram, maar bestellen is geen goed idee.

  Het LMIO deelt de volgende redenen om niet met deze webshop in zee te gaan:

  • Hoge kortingen / Onrealistische prijzen (te mooi om waar te zijn);
  • Volgens SIDN staat de domeinnaam per 04-10-2020 geregistreerd;
  • Het is enkel mogelijk om via een contactformulier in contact te komen met de verkoper(s) achter de website;
  • Op de website zijn het KvK- en BTW nummer te vinden, het is echter niet mogelijk om de eigenaar van de website telefonisch in contact te komen;
  • Het is enkel mogelijk om met een creditcard te betalen, het is niet meer mogelijk gebruik te maken van iDEAL;

  Er is één ding waar wij onze vraagtekens bij hebben, en dat is de hoge korting. De pantoffels uit bovenstaande voorbeeld kosten zogenaamd 80 euro, maar zijn nu 'afgeprijsd' naar 39,99. De helft goedkoper, dat scheelt in theorie aardig, ja. 

  Maar kijken we even verder, dan zien we dat een prijs van 39,99 euro alsnog veel en véél te duur is. Het gaat hier zo te zien namelijk om de zoveelste dropshipper die de boel met leugens en bedrog aan elkaar zit te verzinnen. Het pantoffel is in werkelijkheid namelijk een goedkoop en waardeloos prul van AliExpress dat waarschijnlijk na drie keer dragen van ellende uit elkaar valt. De prijs? Vanaf 6 dollar 65, volgens de huidige wisselkoers 5,47 euro.

  Check maar eens wat die rommel écht kost...
  Check maar eens wat die rommel écht kost...

  En uit het feit dat de politie meerdere meldingen heeft ontvangen, blijkt wel dat het met de levering en de nazorg veroedelijk ook niet al te best gesteld is. Enfin. Wil je weten hoe je dit soort winkels herkent, zodat je de zakken van dit soort uitzuigers niet hoeft te spekken? Check dan vooral even ons grote hulpartikel over dropshipping.

  De politie laat verder nog weten dat de website Winterwinkelen.nl inmiddels vermeld staat in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

  Bron: LMIO

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant