Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie waarschuwt voor caneysmachinery.com

  Politie waarschuwt voor caneysmachinery.com

  Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting heeft een melding ontvangen over de website caneysmachinery.com. Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over malafide website.

  Toegegeven, voor de doorsnee consument - die waarschijnlijk niet direct concrete plannen heeft om tienduizenden euro's te investeren in een tractor - is dit vermoedelijk niet de meest urgente waarschuwing, maar in het kader van vindbaarheid plaatsen we de waarschuwing uiteraard met alle plezier.

  De politie geeft de volgende redenen op:

  • De website maakt misbruik van bestaande (bedrijfs)gegevens. Hierdoor lijkt het alsof je met het echte bedrijf van doen hebt, maar na betaling van de bestelde producten zal je geen producten ontvangen;
  • Indien men een bestelling plaatst, krijgt men de mededeling dat één van hun verkopers contact zal opnemen om betalingsinstructies te geven. Dat is hoogst ongebruikelijk;
  • Het genoemde adres betreft een woonadres;

  De website caneysmachinery.com staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Klachtenformulier

  Heb je een klacht over dit bericht? Vul dan het klachtenformulier in.

  exclamation Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van het WebshopAlert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops.

 • Ook interessant