Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie: 'Oxca.nl is een malafide webshop'

  Politie: 'Oxca.nl is een malafide webshop'

  Oxca.nl, de opvolger van twee malafide webshops die eerder al offline zijn gehaald, is eveneens niet te vertrouwen, zo waarschuwt de politie. Iets besteld? Je geld ben je kwijt.

  Het LMIO heeft meerdere meldingen ontvangen over Oxca.nl. Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over malafide website. Dat is gebleken uit:

  • De website Oxca.nl blijkt exact dezelfde lay-out te hebben als de eerdere malafide websites Cheapely.nl (lees het eerdere alert) en Gamesy.nl (lees het eerdere alert);  
  • Volgens Sidn staat de domeinnaam per 23-04-2020 geregistreerd;
  • Op de homepage staat vermeld dat de website Oxca.nl als goed is beoordeeld bij Trustpilot met 2.219 reviews. Wat erg merkwaardig is gezien de recente registratie bij Sidn.
  • Daarbij blijkt het aantal reviews (2.219) identiek te zijn aan het aantal reviews destijds vermeld op de malafide websites Cheapely.nl en Gamesy.nl;
  • Hoge kortingen/onrealistische prijzen (te mooi om waar te zijn);
  • Het blijkt dat geldbedragen worden overgemaakt naar verschillende buitenlandse Duitse bankrekeningnummers, te weten DE27 7001 1110 6022 2576 74 t.n.v. Gamerstore en met de mededeling SP OXCA. Ook rekeningnummer DE74 7001 1110 6022 2347 12 wordt gebruikt;
  • In de informatievoorziening 'Algemene Voorwaarden' staat vermeld dat men vragen kan richten aan [email protected];
  • Er zijn verder geen bedrijfsgegevens bekend en het is op geen enkele wijze mogelijk om achter de identiteit van de verkopers achter de website te komen.
    

  De website Oxca.nl staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

  Het is overigens interessant om te benoemen dat de redactie van Opgelicht?! signalen heeft ontvangen dat er soms wel degelijk een (werkende?) code wordt toegestuurd. Het lijkt echter te gaan om gehackte accounts of gelekte inloggegevens die onder meerdere kopers worden verspreid. Om die reden zijn de prijzen lager dan gebruikelijk, maar de consequenties van het spelen onder andermans inloggegevens kunnen mogelijk leiden tot een algehele verbanning van de betreffende netwerken, en dan ben je als speler eigenlijk een stuk verder van huis.

  Voelt het twijfelachtig of dubieus aan? Dan heb je met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gelijk. Het advies om deze webshop - en de opvolger, die vermoedelijk binnen een dag of wat toch wel weer online staat - links te laten liggen, blijft dan ook van kracht.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Klachtenformulier

  Heb je een klacht over dit bericht? Vul dan het klachtenformulier in.

  exclamation Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van het WebshopAlert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops.

 • Ook interessant