Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
  • Politie meldt: Webshop ‘De Jong Mode Roermond’ is een dropshipper

    Politie meldt: Webshop ‘De Jong Mode Roermond’ is een dropshipper

    De webshop ‘dejong-mode.nl’ verkoopt zogenaamd kwalitatieve kleding en schoenen voor zowel dames als heren. Toch is van kwaliteit geen sprake, blijkt uit vele klantreviews. De politie meldt dat het bedrijf doet aan dropshipping.
     

    De Jong Mode doet zich voor als een website uit Roermond, maar niets is minder waar. Meerdere gedupeerden die zich bij Opgelicht?! hebben gemeld kregen een verzendbevestiging uit China. 

    Mensen die hun bestelling wilden retourneren, kregen na veel onbeantwoord mailcontact, een retouradres uit China. De kosten voor het terugsturen van de artikelen liggen tussen de twintig en veertig euro en zijn voor rekening van de koper. Ook Trustpilot staat vol met slechte ervaringen en reviews. 

    Meldingen bij de politie 

    De politie heeft meerdere klachten ontvangen van gedupeerden. “Wij hebben meldingen dat de producten wel zijn geleverd, maar pas na lange tijd wachten en de producten voldoen niet aan de verwachting. Voor ons zijn dat indicatoren om de webwinkel te kwalificeren als een dropshipper”, aldus het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) van de politie. 

    Het LMIO adviseert consumenten niet zomaar iets te bestellen op ‘dejong-mode.nl’, puur en alleen omdat de prijs en/of korting zeer aantrekkelijk is. 

    Wat te doen als je iets hebt besteld bij De Jong Mode Roermond? 

    Dropshipping is niet verboden, maar dat betekent niet dat dropshippers hun eigen regels kunnen bepalen. ‘Dropshippers moeten zich gewoon aan de wettelijke regels voor webshops houden’, laat een woordvoerder van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) weten aan EenVandaag. 

    Voldoet het product dat je hebt ontvangen niet aan de verwachtingen, bijvoorbeeld omdat het niet overeenkomt met de omschrijving of getoonde afbeelding? Dan kun je de verkoper daarop aanspreken op grond van de koopovereenkomst die jullie hebben gesloten, meldt de woordvoerder aan EenVandaag. Bovendien  tipt de woordvoerder dat partijen, zoals nietbezorgd.nl hierbij kunnen helpen. 

    Doe ook altijd aangifte bij de politie. Hoewel je er niet direct je geld mee terugkrijgt, is de kans groot dat de webshop offline wordt gehaald bij veel meldingen. Zo worden meer slachtoffers voorkomen. 

    Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van de webshop alert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops. Gaat dit over jouw webshop en heeft u vragen over dit bericht of ben je van mening dat het niet klopt? Neem dan contact met ons op.

    Lees ook

    Updates ontvangen over dit onderwerp?

    Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  • Ook interessant