Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie: 'Koop niet bij Luvello.nl en Beliva.nl'

  Politie: 'Koop niet bij Luvello.nl en Beliva.nl'

  Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) roept consumenten op om niets bij de websites Luvello.nl en Beliva.nl te bestellen. Deze webshops adverteren vermoedelijk op sociale media zoals Facebook en Instagram. De waarschuwing volgt naar aanleiding van meerdere aangiften tegen beide webshops. 

  Het LMIO heeft meldingen ontvangen over Beliva.nl en Luvello.nl. Uit controle van de websites is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over malafide websites. Dat is gebleken uit:

  • Het LMIO heeft aangiften tegen de website Beliva.nl en Luvello.nl ontvangen. De websites blijken bovendien exact dezelfde lay-out te hebben als de eerdere malafide websites Zodello.nl en Lumano.nl;
  • Hoge kortingen / Onrealistische prijzen. Het gaat hier echter om bij elkaar gefantaseerde kortingen van dropshippers;
  • Volgens SIDN staan beide domeinnamen per 20-10-2020 geregistreerd;
  • Het is enkel mogelijk om via een contactformulier in contact te komen met de verkoper(s) achter de websites;
  • Op de websites zijn de KvK- en btw-nummers niet te vinden;
  • Op het opgeven vestigingsadres staan de webshops niet ingeschreven, volgens de Kamer van Koophandel.
  • Volgens de 'bemiddelingsvoorwaarden' bemiddelt de web-eigenaar (bedrijfsgegevens zijn niet vermeld) voor de in China gevestigde onderneming Shen Zhen Transctego Technology Co.

  Op basis van de websites is het overigens ook niet ondenkbaar dat het gaat om dropshipping, veel kenmerken wijzen erop: de verzonnen 'aanbiedingsprijzen', de bij elkaar gefantaseerde 'recensies', het aanbod dat ook nu weer uit een onsamenhangend, bij elkaar geraapt zooitje rommel bestaat, de willekeurige webshopnamen, de lange levertijden. Hoe dan ook: geen enkele reden om hier een bestelling te plaatsen.

  De websites Beliva.nl en Lovello.nl staan inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

  Beliva.nl. Zeg nou zelf, dat lijkt wel erg veel op Luvello.nl, nietwaar?
  Beliva.nl. Zeg nou zelf, dat lijkt wel erg veel op Luvello.nl. Toch?

  Bron: LMIO

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant