Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
  • Politie: 'Kikiso.shop is een onbetrouwbare webshop en levert geen bestellingen'

    Politie: 'Kikiso.shop is een onbetrouwbare webshop en levert geen bestellingen'

    Een online kledingwinkel die geheel willekeurig ook nog wat gereedschapskisten en spullen voor in de garage te koop aanbiedt? Bijzondere combinatie. Toch is dat de werkwijze van de webshop Kikiso.shop, al moet je er volgens de politie geen zaken mee doen. Je geld ben je kwijt en je bestelling wordt niet geleverd.

    Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) heeft meerdere aangiftes tegen de website Kikiso.shop ontvangen. Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over een malafide website. Dat is gebleken uit:

    • Website is sinds 16 maart 2021 geregistreerd;
    • Geen algemene voorwaarden op de website;
    • Geen contactgegevens op de website;
    • Geen KvK-nummer op de website;
    • Geen retourformulier op de website;
    • De enige betaalmogelijkheid is een betaling via creditcard

    Daarnaast is het opvallend dat de productbeschrijvingen in het Nederlands zijn, maar de prijzen worden weergegeven in dollars. De - bij elkaar gefantaseerde - recensies en de disclaimer onderaan de website zijn ook in het Engels, maar dat hebben de oplichters natuurlijk gewoon bij elkaar geknipt en geplakt.

    De website Kikoso.shop staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

    Bron: Landelijk Meldpunt Internetoplichting

    Updates ontvangen over dit onderwerp?

    Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

    Klachtenformulier

    Heb je een klacht over dit bericht? Vul dan het klachtenformulier in.

    exclamation Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van het WebshopAlert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops.

  • Ook interessant