Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie: 'E-lectronics.nl is een onbetrouwbare webshop'

  Politie: 'E-lectronics.nl is een onbetrouwbare webshop'

  Heb je een iPhone, MacBook, televisie, spelcomputer of een wasmachine nodig? Dan moet je volgens de politie zeker geen aankoop doen bij E-lectronics.nl. Er zijn talloze aanwijzingen die erop wijzen dat het om oplichting gaat. De site bestaat pas vijf dagen en de kans is aanwezig dat ze op sociale media adverteren om slachtoffers te benaderen, dus pas op.

  Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) heeft een melding ontvangen over de website E-lectronics.nl. Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over een malafide website. Dat is gebleken uit:

  • De website E-lectronics.nl maakt misbruik van bestaande bedrijfsgegevens, de eigenaar van dit bedrijf gaat hiervan aangifte doen;
  • De verkopers achter de website zijn (telefonisch) niet bereikbaar;
  • De prijzen van een groot aantal van de te koop aangeboden artikelen zijn niet realistisch, simpelweg te mooi om waar te kunnen zijn;
  • Volgens SIDN is de domeinnaam per 17-10-2020 geregistreerd;
  • Bij het LMIO zijn er nog geen meldingen bekend;
  • Het opgeven vestigingsadres is een garagebox in een woonwijk te Amsterdam;
  • Na het plaatsen van een bestelling verschijnt er een betaalinstructie om het te betalen bedrag te storten op een Duits bankrekeningnummer op naam van een natuurlijk persoon. De potentiële koper ontvangt tevens een betaalinstructie op het opgegeven e-mailadres, en dat is natuurlijk niet de gebruikelijke gang van zaken.

  Het advies is dan ook om hier niks te kopen, tenzij je graag opgelicht wordt.

  Bron: Landelijk Meldpunt Internetoplichting

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Klachtenformulier

  Heb je een klacht over dit bericht? Vul dan het klachtenformulier in.

  exclamation Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van het WebshopAlert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops.

 • Ook interessant