Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie: 'Bestel niet bij Hoeijmakersaardbeienbv.com'

  Politie: 'Bestel niet bij Hoeijmakersaardbeienbv.com'

  Geïnteresseerd in lifestyle-, mode- en beautyproducten? Hoeijmakersaardbeienbv.com heeft een bijzonder divers aanbod, maar daar koop je ze maar beter niet, waarschuwt de politie. Volgens het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) gaat het vrijwel zeker om een malafide website.

  Waaruit kan je zelf opmaken dat het om oplichting gaat? Vooral de naam: hoewel die aardbeien noemt, verkoopt de webshop compleet andere goederen én van heel diverse aard, wat eveneens verdacht is. Ook lijkt de site niet af: er worden geen prijzen aangegeven, je kunt nergens afrekenen en de opvultekst Lorum Ipsum is nog op verschillende plaatsen te zien. 

  Het viel het LMIO ook op dat de bedrijfsgegevens van het echte bedrijf Hoeijmakers Aardbeien bv op de website staan. De domeinnaam verwijst bovendien naar een ander bestaand bedrijf waarover het meldpunt klachten had ontvangen. De dienst zag ook dat er wel invulvelden voor het achterlaten van gegevens zijn, maar geen linken naar social media of andere websites.

  Op de website van de politie staat de webshop inmiddels in de lijst van onbetrouwbare handelspartijen. De host heeft ook een verzoek ontvangen om passende maatregelen tegen de website te nemen.

  Bron: LMIO

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Klachtenformulier

  Heb je een klacht over dit bericht? Vul dan het klachtenformulier in.

  exclamation Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van het WebshopAlert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops.

 • Ook interessant