Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
  • Phishingmail namens ABN AMRO over ‘nieuwe betaalpas conform PSD2-richtlijnen’

    Phishingmail namens ABN AMRO over ‘nieuwe betaalpas conform PSD2-richtlijnen’

    Jouw betaalpas zou niet meer voldoen aan de nieuwste Europese richtlijnen, mailt ABN AMRO jou zogenaamd. Vraag geen nieuwe pas aan, want dit bericht is nep.
     

    De PSD2 (Payment Services Directive) is een Europese richtlijn voor betaaldiensten die in 2019 is ingegaan. Het is onder andere bedoeld om de concurrentie en innovatie in het betalingsverkeer te vergroten. Hoewel de richtlijn echt bestaat en de mail er heel betrouwbaar uitziet, kun je aan de afzender zien dat het geen legitieme mail van ABN AMRO is. Zo is de mail afkomstig van ‘[email protected]’, wat geen officieel mailadres van de bank is. 

    Herken een legitieme ABN AMRO mail

    Als ABN AMRO echt de afzender van een mailbericht is, dan eindigt het deel achter het @-teken van de afzender altijd op ‘nl.abnamro.com’. Ook is de mail dan persoonlijk aan jou gericht. De link in het bericht leidt naar 'https://lellmanundefinedsnihueb.blogspot.com/'. Dit ziet er natuurlijk niet uit als een betrouwbare ABN AMRO-link. Die begint altijd met ‘https://www.abnamro.nl’. Daarnaast zal de bank nooit vragen om via een link in een mail of sms in te loggen in de ABN AMRO app of in Internet Bankieren. Vul ook zeker geen bankgegevens in, zoals pincodes, want een bank zal hier nooit om vragen.

    Toch een betaalpas aangevraagd via de link? 

    Lees ook

    Updates ontvangen over dit onderwerp?

    Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  • Ook interessant