Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Pas op voor valse winacties voor Sinterklaas

  Pas op voor valse winacties voor Sinterklaas

  De bedrijven achter de valse winacties spelen handig in op Sinterklaas. In de laatste mails over de acties staat het kinderfeest centraal.

  Een 'Action-cadeaukaart van de Sint ter waarde van 400 euro' of een 'Sinterklaas bonus: een Albert Heijn cadeaubon ter waarde van 50 euro'. De strekking is hetzelfde als in de mails van vorige valse winacties.

  Ook deze Sinterklaas-acties zijn misleidend. Na het klikken op de link moeten er een paar vragen beantwoord worden en daarna moeten er gegevens als naam, e-mailadres en telefoonnummer ingevuld worden. In de kleine lettertjes staat dat je door je gegevens in te vullen, aanmeldt voor een SMS-dienst. Of je moet 300 vragen beantwoorden aan de telefoon. Dit telefoongesprek kost 0,90 cent per minuut.

  Bovendien worden volgens de Algemene Voorwaarden je gegevens doorgespeeld naar andere bedrijven.

  Advies

  Negeer deze mails en vul je gegevens niet in! Probeer je ook niet uit te schrijven via de link in de mail, het bedrijf achter deze valse winacties weet dan dat het mail-account gebruikt wordt en zal nog meer spam sturen. Blokkeer in plaats daarvan de afzender.

  De mails over de winacties komen overigens niet van de bedrijven die worden genoemd in de mails, maar van andere (vaak buitenlandse) bedrijven. Helaas zullen deze bedrijven naar verwachting niet snel stoppen met deze winacties, daarom blijft Opgelicht?! je hiervoor waarschuwen.

  zoom
  zoom
  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant