Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Pas op voor valse mail uit naam van Amazon

  Pas op voor valse mail uit naam van Amazon

  We hebben er weer een: een valse mail uit naam van een groot bedrijf, met als enig doel om je op te lichten. Ditmaal versturen oplichters een mail uit naam van webwinkel Amazon. Nu de webwinkel ook in ons land wint aan populariteit, is het goed mogelijk dat jij hier items hebt besteld én dus mails van ze ontvangt. Wees dus extra scherp de komende tijd als je een mailtje uit naam van Amazon in je mail ziet verschijnen.

  De strekking van de mail is dat je betalingsinformatie niet overeenkomt met de informatie van de gekozen betalingskaart. Om dit 'op te lossen' wil de oplichter graag dat je op een link klinkt. Zolang je de betalingsinfoamtie niet update, zal je account worden bevroren. Daar zeggen ze ook dreigend bij dat een bevroren account zal worden verwijderd, om te voorkomen dat de data ervan wordt gedeeld. 

  Dankzij het herkenbare logo, de gebruikte gele huisstijlkleur én het goed gekozen lettertype oogt deze mail in eerste instantie best betrouwbaar. Toch zijn er enkele zaken die erop wijzen dat het niet om een mail van Amazon, maar op oplichting gaat.

  •  De afzender ([email protected]) is doorgaans een goede raadgever om te verifiëren of het om een valse mail gaat. Ook nu is de mail afkomstig van een erg bijzonder adres wat duidelijk niet door Amazon gebruikt zal worden.
  •  Bovenin de mail staan wat bijzondere tekens (REFF-#1334508169288). Amazon zal nooit dit soort tekens plaatsen, zeker niet als dit het eerste is wat de lezer ziet.
  •  Het woord 'Violating' wordt geschreven met een hoofdletter, terwijl het midden in een zin staat.
  Zo ziet de valse mail uit naam van Amazon eruit

  Ontvang je binnenkort een mail uit naam van Amazon? Dan ben je bij deze gewaarschuwd! 

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant