Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Pas op voor valse e-mails uit naam van de Rabobank

  Pas op voor valse e-mails uit naam van de Rabobank

  Er gaan twee valse e-mails rond uit naam van de Rabobank. In de ene mail wordt gevraagd om je opnieuw te identificeren, bij de andere zou je je toegang tot de Rabo Bankieren App moeten verlengen. Mocht je hierop ingaan, is het in beide gevallen aannemelijk dat je je apparaat infecteert met malware of dat oplichters je bankgegevens in handen krijgen.

  Fraudehelpdesk maakt op haar website melding van de twee valse Rabobank-mails. 

  Opnieuw identificeren

  Deze valse mail heeft de boodschap dat de Rabobank financiële criminaliteit tegen wil gaan. En daar zouden ze jou bij nodig hebben. Alle klanten moeten zich opnieuw identificeren door in te loggen met hun bankgegevens. Als je dit niet doet, wordt je rekening geblokkeerd, staat in de mail. Maar als je dit wel doet, is de kans groot dat je gegevens in handen komen van kwaadwillenden. 

  De volledige tekst van deze mail luidt: 

  Uw bank is verplicht u te leren kennen 

  Geachte relatie,

  Als bank zijn wij 'poortwachter van het financiële systeem'. Samen met De Nederlandsche Bank (DNB) en alle andere banken in Nederland doen we alles om bankieren veilig te houden. Dat willen wij niet alleen, wij zijn het ook wettelijk verplicht. Onderdeel van de rol als poortwachter is dat we financiële criminaliteit tegengaan. Regelmatig voeren we de strijd aan tegen zaken als witwassen, corruptie en terrorismefinanciering. En daar hebben wij u bij nodig.

  Veilig blijven bankieren
  We doen er alles aan om te voorkomen dat onze bankrekeningen worden gebruikt voor financiële criminaliteit. Om dit goed te kunnen blijven doen, moeten wij nóg beter weten wie onze klanten zijn en waar het geld dat ze bij ons onderbrengen vandaan komt. Doordat alle klanten zich opnieuw identificeren, krijgen wij een compleet inzicht in wie onze diensten gebruiken en met welk doel. Zo houden we samen bankieren veilig.

  Het is belangrijk dat u zich opnieuw identificeert. U heeft bij het openen van uw rekening zich al eerder geïdentificeerd. Vanwege de vernieuwde wet- en regelgeving rondom veilig bankieren vragen wij u dit nogmaals te doen zodat wij de juiste gegevens van u hebben.
  Voorkom dat wij uw rekening(en) moeten blokkeren

  Klik hier om u opnieuw te identificeren. Houd uw Rabo Scanner bij de hand, zonder uw Rabo Scanner kunt u zich niet identificeren. Doet u dit niet vóór 5 juni 2020, dan moeten wij helaas uw rekening(en) blokkeren totdat u zich opnieuw heeft geïdentificeerd. En dat willen wij natuurlijk liever niet. Het is van belang dat u dit zo snel mogelijk doet.
  Op den duur zal u ook uw huidige betaalpas niet meer kunnen gebruiken en worden er ook geen bij- en afschrijvingen op uw rekening(en) verwerkt. Hebben wij hierna nog niets van uw vernomen? Dan zijn we helaas genoodzaakt om uw rekening(en) te beëindigen.

  Heeft u nog vragen?
  Meer informatie vindt u op *********************. Staat het antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!
  Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.
  Met vriendelijke groet,
  Rabobank

  Toegang tot Rabo Bankieren App verlengen

  In deze mail wordt je verzocht om via de link in de mail je toegang tot de Rabo Bankieren App te verlengen. Ook deze mail is malafide en moet je dus niet op ingaan.

  De volledige tekst luidt:

  Verleng uw toegang tot de Rabo Bankieren App

  Geachte relatie,
  Wij stellen u graag vroegtijdig op de hoogte van wijzigingen die plaats zullen vinden in Rabo Online Bankieren of de Rabo Bankieren App.
  Binnenkort vervalt de toegang van een- of meerdere apparaten tot uw Rabo Bankieren App. Om te voorkomen dat uw toegang tot de app wordt geweigerd kunt u de app bijwerken en de toegang voor het apparaat in kwestie verlengen.

  U bent verplicht jaarlijks uw apparaat of toestel opnieuw te registreren of te verlengen in verband met onze veiligheidsstandaarden omtrent de Rabo Bankieren App.

  Rabo Bankieren App verlengen 

  Heb je (één van) deze mails ontvangen? Verwijder ze dan direct en besteed er verder geen aandacht aan. 

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant