Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Pas op voor nieuwe golf mails bankpasphishing!

  Pas op voor nieuwe golf mails bankpasphishing!

  Er is een nieuwe golf van bankpasphishing gaande. Criminelen worden steeds beter in hun pogingen de bankgegevens en pinpas van slachtoffers in handen te krijgen.

  Nog steeds trappen slachtoffers in de valse mails die criminelen sturen. In zo'n valse mail staat dat de huidige betaalpas is verlopen en dat er een nieuwe pas aangevraagd moet worden. Omdat de mails vaak niet van echt te onderscheiden zijn, denken gedupeerden dat het daadwerkelijk een mail van de bank is en sturen ze de bankpas op. Gevolgen: de rekening wordt geplunderd en er is (vaak) geen uitzicht op een vergoeding van de bank.

  Advies

  Voorkom dat je slachtoffer wordt en stuur nooit je bankpas op! Een bank zal nooit via de mail vragen om al je bankgegevens in te vullen en je bankpas op te sturen. Mocht je twijfelen omdat de mail en de webpagina's die volgen er precies zo uitzien als die van jouw bank? Bel dan met de klantenservice van je bank.

  Graag wil Opgelicht?! met gedupeerden in contact komen. Heb jij je bankpas naar aanleiding van een valse mail opgestuurd? Of ken je iemand die dat gedaan heeft? Laat het ons hier weten!

  Hieronder staan enkele voorbeelden van phishingmails die nog altijd in omloop zijn.

  zoom
  zoom
  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant