Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Pas op voor koopzegelfraude! Gebruik altijd je eigen bonuskaart


  Pas op voor koopzegelfraude! Gebruik altijd je eigen bonuskaart


  Een tientje hier, vijftig euro daar; boodschappen worden steeds duurder. De bonuskaart van de Albert Heijn is dan een fijne meevaller. Tenzij je hem bent vergeten en via ‘dat ene vriendelijke account op TikTok’ een bonuskaart leent. Doe dit niet, want die bonuskaart is waarschijnlijk in handen van een oplichter!

  Op diverse sociale media worden via nepaccounts bonuskaarten ‘uitgeleend’. Deze kaarten zouden specialer zijn dan de reguliere bonuskaart. Ze worden gepromoot als ‘premium’ en zouden je nóg meer voordeel geven. Dat klinkt goed, toch?

  Koopzegelfraude 

  Niets blijkt minder waar. In werkelijkheid worden met die uitgeleende kaarten koopzegels gestolen. Het betreffen namelijk reguliere bonuskaarten met een AH premium abonnement. De kaarten zijn daardoor gekoppeld aan het spaarprogramma van de supermarkt. Zodra de barcode wordt gescand, brengt de kassa koopzegels in rekening. En die koopzegels? Die betaal jij, maar gaan rechtstreeks naar het account van de kaarthouder. Zo spaart de oplichter gratis een vol zegelboekje bij elkaar. 

  Gebruik je eigen bonuskaart!

  Een woordvoerder van Albert Heijn geeft aan de situatie heel vervelend te vinden: "Wij adviseren onze klanten om altijd een eigen bonuskaart te gebruiken. Bonuskaarten waarmee fraude wordt gepleegd, worden door ons geblokkeerd." Eenvoudig een persoonlijke bonuskaart aanmaken kan via de AH-app.

  Digitale koopzegels

  Sinds vorig jaar is het sparen van koopzegels bij de Appie digitaal. Voor iedere besteedde euro kan je een koopzegel van 10 cent kopen. Deze zegeltjes worden via jouw bonuskaart aan je eigen account gekoppeld. Een volle spaarkaart is 490 zegels (49,- euro) en bij inlevering 52,- euro waard. Voor veel mensen een ideale manier om te sparen, mits je dus je eigen bonuskaart gebruikt! 

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant