Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Overtuigende nepmail over beslaglegging van e-Legal Incasso Advocaten is vals

  Overtuigende nepmail over beslaglegging van e-Legal Incasso Advocaten is vals

  Het in Rotterdam gevestigde e-Legal Incasso Advocaten b.v. is op grote schaal getroffen door oplichters die de bedrijfsnaam misbruiken om valse, behoorlijk overtuigende beslagleggingen te versturen. Let dus goed op!

  De mails zijn afkomstig van mailadressen zoals [email protected], waarbij het getal steeds afwijkend is. Het voorbeeld dat wij gezien hebben, betreft een dreigende mail met in de onderwerpregel de tekst 'E-Legal incasso advocaten - Afdeling: executie & beslaglegging - Dossiernummer: IRJ22296' staat dat je nog een restschuld hebt over de gemeentelijke naheffing over de periode 1 maart tot 1 juni 2019.

  Het betreft een betrekkelijk gering bedrag, namelijk € 132,95. Dat bedrag is bewust laag gehouden in de hoop dat je snel betaalt: een bedrag van vele honderden euro's is immers een stuk ongeloofwaardiger.

  Betaal je echter niet meteen, dan volgen er maatregelen. Zo wordt er beslag gelegd op je bankrekening, komt de gerechtsdeurwaarder je persoonlijke eigendommen in beslag nemen en wordt er indien noodzakelijk ook beslag gelegd op je salaris of uitkering. Dat kun je voorkomen door het bedrag uiterlijk 29 januari over te maken naar het Luxemburgse bankrekeningnummer LU32 6133 8200 1948 9309.

  Deze mail is uiteraard nep, al is het een behoorlijk overtuigende poging. Krijg jij deze mail? Betaal dan vooral niet. De volledige tekst van de mail valt te lezen op de afbeeldingen hieronder. Overigens zijn er nog andere varianten van deze beslagleggingen in omloop, zo laat e-Legal weten. Daarbij kunnen de bedragen soms oplopen tot wel duizend euro.

  Neem in het geval van twijfel contact op met de afzender via gegevens die je zelf gevonden hebt en vertrouw nooit blind op e-mailadressen of telefoonnummers die op een spookfactuur staan.

  Valse mail 'e-Legal' - deel I
  Valse mail 'e-Legal' - deel II

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant