Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Originalbrandsoutlet.com is een foute webshop van rapper JayJay

  Originalbrandsoutlet.com is een foute webshop van rapper JayJay

  Waar rent JayJay op bovenstaande afbeelding naartoe? Naar de pinautomaat, wellicht: zijn webshop Originalbrandsoutlet.com is momenteel nog in de lucht. Bestellen is echter een slecht idee: je geld ben je kwijt en naar je spullen kun je fluiten.

  Waar praten we over? Dat is eenvoudig, het gaat om de webshop Originalbrandsoutlet.com. Kenners van JayJay's webshops zullen de huisstijl ongetwijfeld in één oogopslag herkennen.

  De hardleerse JayJay is vaak aan bod gekomen in Opgelicht?!. In december 2019 confronteerden we hem voor de tweede keer omdat hij er talloze nep-webshops op na bleek te houden. Via sociale media als Instagram werden jongeren benaderd met aanbiedingen voor verdacht goedkope merkkleding. Levering bleef vervolgens echter uit. 

  In april dit jaar bleek dat JayJay opnieuw een aantal foute webshops in de lucht had gezet. Originalbrandsoutlet.com, één van de webshops die destijds genoemd wordt, staat nu echter weer online.

  Na arrestatie gaat JayJay gewoon door

  Afgelopen juni werd JayJay gearresteerd op verdenking van grootschalige oplichting. Er zijn naar schatting 120 aangiftes gedaan. Het grootste deel van de mensen heeft in het geheel niets ontvangen, maar ook degenen die wel iets kregen, kwamen van een koude kermis thuis. In deze gevallen zou het namelijk gaan om overduidelijke namaakartikelen of om oude, kapotte of versleten rommel.

  Enkele dagen na zijn arrestatie kwam JayJay op vrije voeten, maar hij blijft nog wel verdachte. Het gaat om een gecompliceerd onderzoek omdat JayJay vaak van webshop wisselde en gebruik maakte van verschillende rekeningnummers en katvangers, aldus de politie.

  Echt veel indruk heeft de arrestatie overigens niet gemaakt: krap een maand na zijn vrijlating werd de webshop Merken-uitverkoop.nl online gezet.

  In de uitzending van dinsdag 25 augustus gaven we een korte update over JayJay. De politie wist te vertellen dat de partner van JayJay hem de bons heeft gegeven en dat hij enige tijd van hotel naar hotel zwierf. Daar wist de politie verder nog aan toe te voegen dat hij doorgaans in prijzige, luxe hotelkamers verbleef: waar hij dat van bekostigde, laten we over aan de verbeelding.

  Koop niet bij Originalbrandsoutlet.com

  Maar goed, even terug naar de webshop Originalbrandsoutlet.com. Deze site is momenteel nog online en ook de bestelmodule functioneert nog naar behoren. Pas wie de betaling hoopt af te ronden, bekruipt mogelijk het vermoeden dat er wellicht iets niet in de haak is. De volgende boodschap verschijnt in je scherm:

  LET OP: maak het totaalbedrag met uw ordernummer over naar:

  Bankrekening:  LT27 3500 0100 0392 3197

  Ten name van: Betaalbare Fashion

  Locatie: Rotterdam

  Bedankt voor uw bestelling.

  Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

  Zodra de betaling voor ons zichtbaar is, wordt uw bestelling klaar gemaakt.

  Vergeet bij het overschrijven niet uw order nummer in de beschrijving te vermelden.

  (uw ordernummer ontvangt u in uw email zodra u op verder klikt)

  Met vriendelijke groet

  Uw Luxury Brands.

  De webshop maakt gebruik van een Litouws bankrekeningnummer, de handelsnaam is Betaalbare Fashion en Luxury Brands is een handelsnaam waar JayJay eerder gebruik van maakte. We kunnen dan ook concluderen dat het zeer onverstandig is om hier iets te kopen: de reden waarom is naar wij aannemen inmiddels wel bekend.

  Originalbrandsoutlet.com is nog steeds online
  Originalbrandsoutlet.com is nog steeds online

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Klachtenformulier

  Heb je een klacht over dit bericht? Vul dan het klachtenformulier in.

  exclamation Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van het WebshopAlert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops.

 • Ook interessant