Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Opnieuw onbetrouwbare sites voor ongediertebestrijding

  Opnieuw onbetrouwbare sites voor ongediertebestrijding

  Op de redactie van Opgelicht?! komen de laatste tijd opnieuw meldingen binnen over malafide ongediertebestrijders die torenhoge bedragen vragen voor het rondstrooien van wat muizengif. Over de websites Ongediertebestrijding-vermeer.nl en Quick-ongediertebestrijding.nl ontvingen wij verschillende klachten. Opmerkelijk: een jongeman die Opgelicht?! eerder met verborgen camera ontmaskerde, gaat gewoon door. 

  Begin dit jaar waarschuwde Opgelicht?! al voor bedrijven achter de websites 112 Ongediertebestrijding en SOS Ongediertebestrijding. Mensen die hulp inschakelden via deze websites betaalden honderden euro’s zonder dat hun ongedierte-probleem werd opgelost. Kort na de uitzending waren de websites verdwenen.

  24/7 Dienst B.V.

  Tijdens onze uitzending toonde wij aan dat medewerker Younes namens het bedrijf SOS Ongediertebestrijding onverantwoord te werk ging: in een woning met huisdieren en een baby werden doodleuk losse korrels muizengif gestrooid. Ook in de tuin losse korrels strooien was voor deze jongeman de normale gang van zaken. De gepeperde rekening stond op naam van het bedrijf 24/7 Dienst B.V. uit Amsterdam. Dat bedrijfje werd door Opgelicht?! al meerdere malen ontmaskerd als front voor malafide ongediertebestrijders en slotenmakers. 

  Ongediertebestrijding Vermeer

  Mensen dachten via Ongediertebestrijding-vermeer.nl een professionele bestrijder in huis te halen, maar niet is minder waar. Ook hier kwam ongediertebestrijder Younes bij de mensen langs. Nog altijd strooit hij losse korrels in een huis waar jonge kinderen zijn en kijkt hij niet naar de oorzaak van het probleem, waardoor uiteindelijk het probleem allesbehalve opgelost is. 

  Quick Ongediertebestrijding 

  De website Quick-ongediertebestrijding.nl belooft erkende bestrijders uit de buurt te sturen. Ook hier komen dubieuze ongediertebestrijders. Zonder de juiste papieren mogen verdelgers helemaal niet werken. Een klant die Quick Ongediertebestrijding belde omdat hij bedwantsen had moest 740 euro betalen. Maar sinds de komst van de malafide ongediertebestrijder is zijn probleem alleen maar toegenomen. 

  De Nationale Spoedservice

  Klanten van zowel Ongediertebestrijding Vermeer als Quick Ongediertebestrijding moesten het bedrag overmaken naar De Nationale Spoedservice. Wij namen contact op met de eigenaar van dit bedrijf; een Amsterdamse vuurwerkhandelaar. Die wilde niet reageren op de vraag waarom hij ongekwalificeerde verdelgers, zoals Younes, op pad stuurt. Hij vindt dat gedupeerden contact met hem moeten opnemen en niet met Opgelicht?! Maar klagers komen er aan de telefoon niet doorheen en op e-mails wordt niet gereageerd. Tegen het bedrijfje is aangifte gedaan.

  Oppassen

  Blijf dus altijd oppassen welk bedrijf je inschakelt voor het bestrijden van ongedierte. En kijk het fragment over de onbetrouwbare ongediertebestrijders gerust nog eens terug.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant