Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Oplichters van Roosmalen Incassobureau sturen dwingende vorderingen per mail

  Oplichters van Roosmalen Incassobureau sturen dwingende vorderingen per mail

  Uit naam van Roosmalen Incassobureau worden per mail dwingende vorderingen over niet-bestaande facturen verstuurd. Dat gaat om honderden euro's. En omdat ze over persoonsgegevens beschikken én een website hebben, komt het extra geloofwaardig over. Wat blijkt? De werkwijze is identiek aan die van het malafide incassobureau PayCure waar we onlangs voor waarschuwden. Krijg jij een vordering van Roosmalen Incassobureau in de mail? Betaal niet en negeer de afzender, wat ze ook proberen!

  Onze waarschuwing over PayCure Incasso van 25 februari jongstleden hield de gemoederen bezig, want binnen enkele dagen was het bericht door tienduizenden mensen gelezen. In combinatie met de vele meldingen die wij in korte tijd doorgestuurd kregen, ligt het dan ook voor de hand te veronderstellen dat veel mensen de waarschuwing ook via Google wisten te vinden.

  En dat betekent op zijn beurt maar één ding: onze inschatting is dat zeer veel mensen in korte tijd door deze oplichters zijn benaderd. En daarmee wordt de kans dat er toch mensen intrappen een stuk groter, want geloofwaardig is het allemaal wel.

  Roosmalen Incassobureau: andere website, identieke werkwijze

  Kennelijk heeft onze waarschuwing enig effect gesorteerd, want sinds vandaag proberen deze oplichters het onder de naam Roosmalen Incassobureau. Dit betreft een verzonnen naam voor een niet-bestaand incassobureau dat zogenaamd aan de Singel 250 te Amsterdam gevestigd is, tegenwoordig een bedrijfsverzamelpand waar vroeger het postkantoor zat.

  Ook dit keer beschikken de oplichters over talloze gegevens. Ze weten je naam, ze beschikken over je volledige adres en vanzelfsprekend weten ze je ook via de mail te vinden, anders krijg je natuurlijk geen vordering toegestuurd.

  Ze sturen nu vorderingen uit naam van bedrijven als SlimFruit, en daar heeft de Consumentenbond in 2016 al voor gewaarschuwd: honderden consumenten gaven aan dat een 'gratis proefpakket' maar liefst 68 euro moest kosten vanwege de maandelijkse zendingen die in de kleine lettertjes vakkundig waren weggemoffeld. Ook toen volgden er dagvaardingen voor deze facturen uit naam van oplichters, waarbij de Consumentenbond gedupeerden adviseerde om zich niet door deze nepdagvaardingen onder druk te laten zetten.

  Een voorbeeld van de mail staat hieronder. Omdat ook het dossiernummer per gedupeerde uniek is, hebben we ook dat geblurd om herkenning te voorkomen. Datzelfde geldt voor de unieke betaallink, die ook naar de individuele tipgever te herleiden valt. De integrale tekst uit de vordering volgt onderaan.

  Laten we de website eens natrekken. Roosmalenincasso.nl bestaat sinds 5 januari 2021 en op 1 maart is er voor het laatst iets gewijzigd. Ook deze website staat op naam van VonaMedia van ene Muzaffer Özdemir, en dat was tevens het geval bij PayCure.

  Hij stond van de week nog met zijn kop op de aan zijn bedrijf verwante website Mslcall.nl (een in Turkije gevestigd callcenter), maar die website toont inmiddels helemaal niets meer en lijkt praktisch offline. Duidelijke zaak: hij leest kennelijk mee. Klachten kunnen dan ook naar zijn mailadres, [email protected]

  Krijg jij deze nepvordering ook in de mail? Laat je onder geen enkel beding onder druk zetten om te betalen en negeer alle communicatie, je bent helemaal niet tot betalen verplicht.

  Hieronder volgt de integrale tekst uit de vordering.

  info
  clockOval 6 4 mrt 2021, 11:26

  Vordering uit naam van Roosmalen Incassobureau

  Geachte [aanhef + achternaam]

   

  Middels dit schrijven maak ik u kenbaar dat uw vordering bij Slimfruit is overgedragen aan Roosmalen Incassobureau.

   

  Bovengenoemde opdrachtgever heeft uw onderstaande vordering ter incasso ingediend.

   

  Dossiernummer [******]    

   

  Bedrag ad €168,13

   

  Hierbij wordt u in de gelegenheid gesteld om bovenstaande vordering binnen 5 dagen nadagtekening van dit schrijven te voldoen aan Roosmalen om verdere procedure(s) te voorkomen. 

   

  Indien u geen gehoor geeft aan het bovenstaande, stellen wij u hierbij in gebreke en zijn wij genoodzaakt een gerechtelijke procedure tegen u te starten.

   

  In dit kader maken wij u erop attent dat een gerechtelijke invorderingsprocedure zeer hoge kosten met zich mee kan brengen. Om uw vordering veilig en eenvoudig te voldoen, kunt u gebruik maken van onderstaande iDeal link.

   

  factuur.roosmalenincasso.nl/betalen.aspx?

   

  Betalingen via iDeal worden automatisch verwerkt.

   

  Roosmalen Incassobureau

  Singel 250

  1016AB Amsterdam

   020 - 213 4269

  [email protected]

  roosmalenincasso.nl

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant