Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Oplichters van Finance Supports sturen spookfacturen en beslagleggingen per mail

  Oplichters van Finance Supports sturen spookfacturen en beslagleggingen per mail

  Uit naam van het niet-bestaande incassobureau Finance Supports - zogenaamd uit Amsterdam - worden er momenteel zeer overtuigende mails met dwingende vorderingen en beslagleggingen verstuurd. De afzender beschikt bovendien over je volledige huisadres. Wij vermoeden daarnaast dat er veel mensen zijn die momenteel door deze oplichters worden benaderd. Waarom is dat zo? En waar moet je op letten?

  Vanmorgen zijn er namens Finance Supports uit Amsterdam vanaf het e-mailadres [email protected] beslagleggingen verstuurd naar nietsvermoedende Nederlanders. Per beslaglegging verschilt het bedrag en de crediteur namens wie de vordering wordt ingediend, maar het gaat altijd om enkele honderden euro's voor rekeningen die helemaal niet bestaan. Er is dan ook geen enkele betalingsverplichting, ongeacht de dwingende toon van de mail.

  Anders dan gebruikelijk hebben de oplichters ook dit keer een heuse website in elkaar gezet. Aan de huisstijl van zowel de mail als de website durven we met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te stellen dat het uit dezelfde hoek komt als twee recente, vergelijkbare pogingen tot oplichting uit naam van verzonnen incassobureaus.

  Recente oplichting namens niet-bestaande incassobureaus:

  Beide waarschuwingen hierboven werden al snel enkele tienduizenden keren gelezen. Aangezien beide incassobureaus helemaal niet bestaan, is de enige reden om op de naam van het incassobureau te zoeken als je uit het niets een beslaglegging in de mail hebt ontvangen en je benieuwd bent hoe de spreekwoordelijke vork in de steel zit. Om die reden denken we dat er ook nu weer een groot aantal mensen zijn benaderd.

  Wat staat er in de mail?

  De volledige tekst in de mail staat hieronder. Uiteraard hebben we het een en ander aan persoonsgegevens geanonimiseerd. Het Nederlands is niet van bijster hoog niveau en we zien dan ook de nodige spel- en stijlfouten, die we voor de volledigheid dan ook maar integraal over zullen nemen.

  info
  clockOval 6 9 apr 2021, 9:15

  Vordering van Finance Supports

  Singel 250 

   

  1016AB Amsterdam 

   

  Postbus  11461

   

  1001GL Amsterdam 

   

  020 - 213 4316

   

  [email protected]

   

  www.financesupports.nl  

   

  [Voorletter + achternaam]

   

  [Straatnaam + huisnummer]

   

   

  [Postcode + woonplaats]

   

  Geachte Heer / Mevrouw [achternaam]

   

  Finance Supports te Amsterdam heeft moeten vaststellen dat de betalingstermijn van zijn openstaande vordering inmiddels verstreken is. Door niet binnen de betalingstermijn te betalen, bent u in verzuim.

   

  Solay Multivitamine Zonnig Reizen heeft ons opdracht gegeven de verdere behandeling ter hand te nemen. Bovengenoemde Solay Multivitamine Zonnig Reizen heeft onderstaande vordering ter incasso ingediend.

   

  Factuurnummer [zes cijfers]

   

  Bedrag ad    [€ xxx,xx]​​​

   

  Vriendelijk doch dringend verzoeken wij u zorg te dragen voor betaling. U betaling dient uiterlijk binnen 5 dagen na dagtekening van deze schrijven te zijn bijgeschreven. Betaling dient plaats te nemen aan Finance Supports om verdere procedure(s) te voorkomen. Als tijdige betaling onverhoopt uitblijft, zijn wij genoodzaakt om de vordering uit handen te geven doormiddel van een gerechtelijke procedure te starten.

   

  In dat geval zal tevens aanspraak worden gemaakt op vergoeding van de verschuldigde rente en buitengerechtelijke kosten.

   

  Vooralsnog verwachten we dat het niet zover hoeft te komen en dat u alsnog aanuw financiële verplichtingen zult voldoen. In dit kader maken wij u erop attent dat een gerechtelijke invorderingsprocedure zeer hoge kosten met zich mee kan brengen. 

   

  Om uw vordering veilig en eenvoudig te voldoen, kunt u gebruik maken van onderstaande iDeal link.

   

  Betalingen via iDeal worden automatisch verwerkt. (Vermeld hierbij waarnodig het factuurnummer). 

  Het domein Financesupports.nl bestaat sinds 18 maart 2021 en de administratieve contactpersoon is [email protected]. Voor de betaling wordt dit keer echter gebruik gemaakt van een betaalmodule van Stripe, waar dat beide vorige keren Mollie was. Deze betaalmodule wordt gehost op het domein Trend-on.nl.

  Trekken we dit domein na, dan zien we hier dezelfde contactpersoon uit de vorige twee oplichtingspogingen namens Roosmalen Incassobureau en PayCure Incasso, namelijk ene Muzaffer Özdemir van VonaMedia met het bijbehorende mailadres [email protected].

  Deze Muzaffer stond eerder op de website van Mslcall.nl, een in Turkije gevestigd callcenter. Enkele dagen na onze eerste publicatie van eind februari was die website op magische wijze offline.

  Wel hebben wij een screenshot gemaakt, en als je tot drie keer toe geregistreerd staat als houder van domeinnamen van verzonnen incassobureaus namens wie valse vorderingen worden verstuurd, wordt het maar eens tijd voor een screenshot. Wel even met balkje.

  Screenshot van Mslcall.nl
  Mslcall.nl
  Screenshot van Mslcall.nl

  De bedrijven namens wie de vorderingen worden ingediend, zijn overigens schimmig. De bedrijven Zonnig Reizen en Solay Multivitamine worden genoemd, en op internet zie je al snel klachten waar deze bedrijfjes in verband worden gebracht met meldingen over ongewenste abonnementen en dubieuze incassobureaus, meldingen die overigens al jaren teruggaan.

  Een écht incassobureau stuurt bovendien nooit een vordering per e-mail, nog een goede reden om deze mail gewoon te negeren en te verwijderen. Betalen moet je in ieder geval niet doen: de openstaande rekeningen bestaan helemaal niet en er is dan ook geen betalingsverplichting.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant