Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Offerte van 'Akro Bouwbedrijf' is gevaarlijk

  Offerte van 'Akro Bouwbedrijf' is gevaarlijk

  Er komen meldingen binnen over een per mail verstuurde, verdachte offerte. Deze mail is schadelijk! Lees waar je op moet letten.

  'Met onze dank voor uw aanvraag doet het ons een genoegen om u de volgende offerte te mogen bieden voor het leveren van de volgende diensten/goederen. Wilt u van deze offerte opdracht maken, dan verzoeken wij u vriendelijk dit document af te drukken. Binnen een maand ondertekend op te sturen via e-mail naar [email protected] of via de post naar bouwbedrijf akro bouwbedrijf, Stockholmstraat 130, 2034 RG te Haarlem.'

  Dat staat in de mail. De website akrobouwbedrijf.com bestaat niet, het bedrijf is eveneens fictief en het mailadres is gespoofed: probeer je de mail te beantwoorden, dan zie je dat de mail vanaf het adres [email protected] is verstuurd. Ook geen irrelevant detail: de Stockholmstraat 130 te Haarlem bestaat helemaal niet, de nummering stopt bij 46.

  De mail bevat een button die naar een offerte verwijst. Klik je deze aan, dan download je schadelijke en mogelijk gevaarlijke malware. De exacte inhoud is ons niet bekend, maar het kan gaan om ransomware, vervelende spy- of adware of om software waarmee jouw surfgedrag kan worden gevolgd en/of je computer mee kan worden overgenomen. Er komt hoe dan ook niks goeds van terecht, dus verwijder deze mail direct.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant