Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Nepmail ABN AMRO: 'uw betaalpas vervalt'

  Nepmail ABN AMRO: 'uw betaalpas vervalt'

  In een nepmail uit naam van ABN AMRO staat dat de huidige betaalpas komt te vervallen en dat er een nieuwe pas aangevraagd moet worden.

  Er wordt gedreigd dat de oude betaalpas niet meer gebruikt kan worden na 1 november. Na deze datum zou de ontvanger ook moeten betalen voor de nieuwe pas, voor 1 november kan de pas nog 'gratis' aangevraagd worden.

  De ontvanger kan op de bijgevoegde link drukken om de 'vernieuwde bankpas' via het online aanvraagformulier aan te vragen.

  Advies

  Laat je niet bang maken en klik niet op de link! Deze mail is phishing, criminelen proberen op deze manier achter je bankgegevens te komen.

  Onderstaande mails zijn voorbeelden van nepberichten die uit naam van ABN AMRO worden gestuurd. Dergelijke mails zijn altijd vals, een bank zal nooit vragen om gegevens zoals je pincode of om je bankpas in te leveren. Er zijn vaker nepmails in omloop die op deze mails lijken, wees altijd alert als je een dergelijke mail krijgt!

  Heb jij je bankpas opgestuurd naar aanleiding van een dergelijke nepmail en ben je daardoor gedupeerd? Laat het ons hier weten!

  zoom
  zoom
  zoom
  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant