Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Nepactie namens bol voor ‘DeLonghi Magnifica S’ koffiezetapparaat

  Nepactie namens bol voor ‘DeLonghi Magnifica S’ koffiezetapparaat

  In de phishingmail word je wijsgemaakt dat je bent gekozen om deel te nemen aan het loyaliteitsprogramma van bol en een DeLonghi Magnifica S koffiezetapparaat kan winnen.

  ‘Den Nyeste Modell’, staat in dikgedrukte letters bovenaan de mail. Het ziet ernaar uit dat de criminelen zijn vergeten om de tekst te vertalen van het Deens naar het Nederlands. Ook hebben de criminelen het oude ‘bol.com’-logo gebruikt, terwijl de naam van de webwinkel is veranderd naar ‘bol’. 

  Kwestie van tijd

  Onderaan de mail staat: “Het duurt maar een minuut om deze fantastische prijs in ontvangst te nemen”. Wat ook een minuut kan duren is het overboeken van een geldbedrag als je je bankgegevens hebt overgedragen aan criminelen. Vul dus nooit zomaar jouw gegevens in, klik niet op onbekende links en download onze gratis Opgelicht?!-app om op de hoogte te blijven van actuele phishingberichten (te downloaden via de App Store en Play Store).

  Frauduleus mailadres

  Het bovenstaande bericht is verstuurd door ‘[email protected]’ en dit mailadres wordt niet door bol gebruikt. Bovendien komt nergens in dit mailadres de naam ‘bol’ voor. 

  Op bevestigen geklikt? 

  bol adviseert:

  • Wijzig direct je wachtwoord.
  • Voer een veiligheidsscan uit op je apparaat waarmee je de link hebt geopend.
  • Betaalgegevens verstrekt? Contacteer je bank of creditcardmaatschappij en controleer je bankrekening regelmatig op verdachte afschrijvingen.  

  Lees ook

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant