Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Negeer mail van 'Rabobank' over de Rabo Financiële Update

  Negeer mail van 'Rabobank' over de Rabo Financiële Update

  Er gaat een mail rond uit naam van de Rabobank met in de koptekst de melding 'Doe de Rabo Financiële Update'. Qua opmaak is de mail behoorlijk geslaagd, dus lees je de mail niet aandachtig, dan kan het je zomaar veel geld kosten.

  De financiële update is noodzakelijk omdat je huidige betaalproduct qua mogelijkheden en veiligheid niet langer aansluit op de dienstverlening die de Rabobank beoogt te bieden, is het verhaal. Daarom moet je voor 31 januari het één en ander rechtzetten, en dat kan via de meegestuurde link. Deze verwijst uiteraard naar een nagemaakte inlogomgeving: in feite stuur je je inloggegevens door naar oplichters, die je rekening in een handomdraai weten te plunderen

  Spelfouten en algemene aanhef

  De mail bevat uiteraard ook de nodige spelfouten, maar we kunnen ons voorstellen dat je daar in de gauwigheid overheen leest. De aanhef hebben we ook vaker gezien: 'Geachte relatie' wordt door een échte bank nooit gebruikt, maar omdat oplichters jouw naam niet kennen, is dat vaak de aanhef waar ze de mail mee beginnen.

  Instant Payments

  De link onder de passage 'Instant Payments' verwijst verwarrend genoeg wel naar de echte Rabobank-website. Dat is een truc om de mail geloofwaardiger te doen lijken. Heb jij deze mail gehad, dan weet je bij dezen dat je 'm direct kunt verwijderen.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant