Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Na smsjes nu ook dwingende telefoontjes van 'Intrum Justitia'

  Na smsjes nu ook dwingende telefoontjes van 'Intrum Justitia'

  Berichtten wij gister nog over een nep-sms die massaal rondgaat namens 'Intrum Justitia', vandaag blijkt dat de oplichters er ook niet voor terugdeinzen om er op dwingende toon achteraan te bellen. Ook hier geldt dat je je niet telefonisch onder druk moet laten zetten en dat je bij twijfel contact op dient te nemen met het incassobureau.

  Incassobureau Intrum meldt vandaag dat mensen niet alleen dwingende smsjes ontvangen, waar wij gisteren al over berichtten, maar dat oplichters ook mensen telefonisch benaderen met het verzoek om dringend te betalen. Op de website van het incassobureau geven ze het volgende aan:

  'Wij ontvangen verontrustende berichten van personen die gebeld worden door een partij die zich voordoet als 'Intrum Justitia' en op dreigende wijze om een betaling vraagt om inbeslagname te voorkomen. Hier is sprake van fraude (phishing). Verbreek alstublieft de verbinding en zoek bij twijfel contact met Intrum via [email protected].

  Het lijkt erop dat de oplichters die de smsjes verstuurden het telefoongesprek zien als manier om de druk extra op te voeren, in de hoop om toch nog een betaling los te peuteren. Ga hier onder geen enkel beding op in en meld verdachte telefoontjes bij de Fraudehelpdesk, luidt het advies van Intrum.

  Noot van de redactie: We hebben ervoor gekozen om in dit bericht en in het bericht van gisteren (over de smsjes) dezelfde schermafbeeldingen te tonen. Ze hebben betrekking op dezelfde poging tot fraude en het bericht van gisteren was gepubliceerd voordat het beeldmateriaal in ons bezit kwam. Dat bericht is inmiddels uitgebreid en herzien naar aanleiding van nieuwe informatie. Voor de volledigheid leek het ons gepast om deze afbeeldingen ook in dit bericht te tonen.

  Sms-bericht 'Intrum Justitia'
  Sms-bericht 'Intrum Justitia'
  Betaalverzoek 'Intrum Justitia' / M. Hamidi (ING)
  Betaalverzoek 'Intrum Justitia' / R. Piepers (Bunq)

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant