Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Mondkapje kopen bij 313med.com? Doe maar niet

  Mondkapje kopen bij 313med.com? Doe maar niet

  Binnenkort moeten we allemaal mondkapjes gaan dragen in het openbaar vervoer. Waar haal je die eigenlijk vandaan? Niet bij 313 Medicals in ieder geval, want de kans is klein dat je bestelling daadwerkelijk aankomt.

  Het LMIO heeft een melding ontvangen over de website www.313med.com. Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over malafide website. Dat is gebleken uit:

  • De website www.313med.com is coronagerelateerd, men biedt o.a. mondmaskers, thermometers en desinfecterende handgel te koop aan;
  • De website maakt misbruik van bestaande (bedrijfs)gegevens;
  • Het adres vermeld op de website betreft een woonhuis;
  • Volgens Whois staat de domeinnaam per 24-04-2020 geregistreerd;
  • Het blijkt dat verschillende betaalwijzen op de website staan vermeld zoals Western Union, Bitcoin en creditcard, maar iDEAL wordt niet vermeld. Hetgeen hoogst ongebruikelijk is, want veelal wordt gebruik gemaakt (gangbaar) van iDEAL.

  De website www.313med.com staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Klachtenformulier

  Heb je een klacht over dit bericht? Vul dan het klachtenformulier in.

  exclamation Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van het WebshopAlert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops.

 • Ook interessant