Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Misleidende FedEx-mail met track & trace-link in omloop

  Misleidende FedEx-mail met track & trace-link in omloop

  De bezorger van FedEx komt langs tussen 15:00 en 19:00 uur. Komt dit niet uit? Wijzig je bezorgafspraak via de track & trace-link in het bericht.
   

  De link in het bericht leidt niet naar een betrouwbare FedEx-pagina, maar naar een malafide website waarvan de link begint met ‘http://cloudnlnew.extremelyorange’. Naast dat de ‘s’ in ‘https’ ontbreekt, wat betekent dat de website niet beveiligd is, komt nergens ‘FedEx’ voor in de valse link

  Controleer zelf waar een link naartoe leidt door op je telefoon de link ingedrukt te houden en op je desktop door met de muis op de link te gaan staan. Zorg dat je niet klikt. In beeld verschijnt vervolgens het volledige webadres. 

  Criminelen sturen talloze phishingmails namens koeriersdiensten. Voorkom dat je in een valse track & trace-mail trapt en blijf via de gratis Opgelicht?!-app op de hoogte van actuele phishingberichten (iOS en Android).

  Geen betrouwbare FedEx-afzender

  De mail is verzonden door ‘[email protected]’. Het is mogelijk dat je mails ontvangt van FedEx-vertegenwoordigers, laat het bedrijf weten. Controleer voordat je reageert of de mails altijd afkomstig zijn van het domein ‘@fedex.com’.

  Toch op de link geklikt?

  Lees ook

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant