Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
  • Mannenverslindster Annette B. moet ex ruim 5000 euro terugbetalen

    De rechtbank Oost-Nederland heeft Annette B. 30 juni 2020 veroordeeld tot 120 uur taakstraf. Als ze die niet uitvoert, moet ze zestig dagen in vervangende hechtenis. Ook moet zij 5400 euro schadevergoeding betalen aan een van haar ex-geliefden, Hans.
     

    Meerdere exen van Annette B. deelden in september 2018 hun emotionele verhalen met Opgelicht?! Annette geeft hun geld uit zonder dat ze het doorhebben en bouwt schulden op onder hun naam of adres. De financiële gevolgen daarvan zijn zo ernstig, dat een van de mannen zelfs zijn huis uit moet.

    Hans was hoteldebotel verliefd op Annette. Ze hadden het erg fijn samen en Annette trok al snel bij hem in. Pas toen Hans brieven op de mat kreeg dat hij achter liep met het betalen van vaste lasten, kreeg hij door dat er iets niet klopte. Wat blijkt? Annette heeft zichzelf toegang verschaft tot de rekening van Hans. Ze had een app van de bank, gekoppeld aan de rekening van Hans, op haar telefoon geïnstalleerd. Op die manier heeft ze allerlei automatische incasso's laten storneren en heeft ze geld overgemaakt naar haar eigen rekeningen. 

    Hans deed aangifte bij de politie. De rechtbank heeft haar schuldig bevonden en Hans is blij dat zij hem nu de schade moet terugbetalen.

  • Ook interessant