Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Malware in misleidende winactie uit naam van 'Bol.com'

  Malware in misleidende winactie uit naam van 'Bol.com'

  De kans is groot dat jij deze valse mail uit naam van Bol.com ook hebt gehad, want wij kregen vandaag al tientallen meldingen. De opmaak ziet er geloofwaardig uit, maar de mail bevat malware.

  Qua spelling is het één en ander niet helemaal in de haak, maar als je de mail oppervlakkig scant, ziet het er voor de rest best geloofwaardig uit.

  Meestal zijn dergelijke winacties de opmaat tot creditcardfraude: om je 'prijs' in ontvangst te nemen, moet je een bescheiden bedrag van één of twee euro overmaken voor verzendkosten of de administratieve afhandeling. Deze betaling moet je voldoen via je creditcard, en voor je het weet, zit je aan een peperduur abonnement vast waar je met de grootst mogelijke moeite vanaf komt.

  Deze mail bevat echter malware. Het kan spyware zijn, het kan software zijn om cryptovaluta mee te minen, het is misschien een Trojaans paard of het is ransomware. We onderzoeken momenteel wat het precies kan zijn en zullen in onze bevindingen in dit artikel delen zodra we meer weten. Maar dat het slecht nieuws is, staat in ieder geval vast, daarom alvast een waarschuwing.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant