Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Mailt 'International Card Services' je over een verdachte inlogpoging? Ga er niet op in!

  Mailt 'International Card Services' je over een verdachte inlogpoging? Ga er niet op in!

  Er gaat weer een nieuwe phishingmail rond namens 'International Card Services'. Ditmaal is het uitgangspunt dat men een verdachte inlogpoging heeft geconstateerd en dat je account uit veiligheidsoverwegingen is geblokkeerd. Uiteraard is de oplossing binnen handbereik, je dient slechts je account te valideren. Voel je 'm al aankomen?

  Inderdaad, ook nu betreft het een frauduleuze poging om jouw creditcardgegevens te bemachtigen. Deze mail herken je ook in dit geval als vals door gangbare kenmerken als eigenaardigheden op het gebied van spelling, de onprofessionele, rommelige opmaak en de onpersoonlijke aanhef. Ga je op de uitnodiging in en klik je op de button in het mailtje? Dan beland je op een nagemaakte website. Gelukkig hebben wij al voor je uitgezocht wat je precies te wachten staat, zodat je het zelf niet eens meer hoeft te proberen.

  Deze website is gehost op het domein icscard.info-contact-klantenservice.pro, en vanzelfsprekend is dat helemaal geen erkende, officiële website van International Card Services. De landingspagina bestaat uit een inlogscherm waar je je gebruikersnaam en wachtwoord in kunt vullen. Ook nu geldt dat de meeste andere linkjes helemaal niet functioneel zijn, doorgaans een ander goed teken dat je te maken hebt met een frauduleuze website.

  Vul je je gebruikersnaam en wachtwoord toch in? Dan beland je op een pagina waar je je NAW-gegevens in moet voeren, evenals je bankrekeningnummer, je creditcardnummer, de naam op de creditcard, de vervaldatum van de creditcard en tot slot de veiligheidscode (CVC / CVV). Verstuur je dit formulier na het invullen? Dan kunnen cybercriminelen jouw creditcardgegevens misbruiken voor eigen gewin.

  Gooi deze mail dus weg en ga nergens op in. Neem in geval van twijfel contact op met International Card Services en lees ook zeker de tips op hun eigen website.

  Meer weten over phishing in het algemeen? Volg onderstaande button.

  Phishing: wat moet ik weten?

  Valse e-mail 'ICS'
  Valse website 'ICS' - deelvenster I
  Valse website 'ICS' - deelvenster II

  Bron: ICScard.nl

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant