Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Mail van QuickFleet Couriers met pakketnummer LZ8942357486EN? Creditcardfraude!

  Mail van QuickFleet Couriers met pakketnummer LZ8942357486EN? Creditcardfraude!

  Uit naam van 'QuickFleet Couriers' worden momenteel op grote schaal mails verstuurd over een pakket met pakketnummer LZ8942357486EN waar verzendkosten voor moeten worden betaald. Dit is creditcardfraude.

  Wij kregen vandaag in kort tijdsbestek behoorlijk wat meldingen over deze mail, daarom nemen we aan dat deze mail op grote schaal verstuurd is. Het past bovendien in een trend die we de laatste weken waarnemen: misschien dat mensen meer afhankelijk zijn van pakketpost doordat ze wegens het coronavirus vaker thuis zijn en minder vaak de deur uit gaan voor winkelbezoek?

  Hoe dan ook, een beknopte waarschuwing kan geen kwaad, zodat mensen deze waarschuwing automatisch vinden als ze het pakketnummer of de naam van de 'koeriersdienst' googelen.

  iPhone 11 Pro voor € 1,50

  Volg je de link uit het mailtje, dan beland je op een op het eerste gezicht best geloofwaardige pagina van een koeriersdienst. Na het doorlopen van een Track & Trace-proces waarin ieder antwoord dat je opgeeft uiteindelijk naar hetzelfde resultaat leidt, verwijst je browser je naar een vage iPhone-winactie. Voor slechts € 1,50 kun jij een iPhone 11 Pro krijgen, is de belofte.

  Duur creditcardabonnement van 80 euro per maand

  Ben je onderhand al flink achterdochtig geworden? Mooi. Er klopt namelijk niets van. Pakken we de kleine lettertjes er even bij, dan zien we het volgende:

  Alle nieuwe klanten nemen deel aan de verloting voor het getoonde product in de campagne. Als u de gelukkige winnaar bent, wordt u direct per email benaderd. Deze speciale aanbieding wordt geleverd met een 4-dag(en) proefabonnement voor onbeperkt online entertainment, waarna de maandelijkse contributie (80EUR) automatisch zal worden afgetrokken van uw creditcard. Indien, om welke reden dan ook, u niet tevreden bent met de service, kunt u uw account binnen 4 dagen annuleren. De dienst zal worden verlengd op maandbasis tot annulering.

  Ga je tóch door met het invoeren van je gegevens, dan is het vrij snel bekeken: je zit binnen de kortste keren vast aan een creditcardabonnement voor 'dienstverlening' waar je niets aan hebt en waar je vermoedelijk slechts met veel moeite vanaf komt. Niet doen dus.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant