Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Mail van 'ING' over het bijwerken van je mobiele nummer? Direct weggooien!

  Mail van 'ING' over het bijwerken van je mobiele nummer? Direct weggooien!

  Wij ontvingen diverse meldingen over een frauduleuze mail van 'ING'. Ditmaal is het uitgangspunt dat je eventuele betalingen voortaan per sms of per pushbericht moet bevestigen in de nieuwe mobiele app. De oude methode, waarbij gebruik wordt gemaakt van een wachtwoord, komt zogenaamd per 18 augustus te vervallen. Je raadt het al: in de mail staat gelukkig een 'handige' link en door even in te loggen en je mobiele nummer te bevestigen werkt alles weer naar behoren.

  Uiteraard ben je minder blij als je constateert dat je bankrekening is leeggeroofd, want dat is natuurlijk waar deze cybercriminelen op uit zijn. Mocht het mailadres [email protected] nog geen alarmbellen hebben doen rinkelen, dan is een ander signaal dat je te maken hebt met een verdachte mail of website dat de URL van de nagemaakte website 3.15.8.184/abn/portalserver/PLCQ9k/my-abnamro is. Zowel dat domein als het mailadres zijn natuurlijk niet van ING.

  De oplettende lezer heeft bovendien wellicht al gezien dat de termen 'abn' en 'abnamro' in de link staan, terwijl het mailtje toch écht namens 'ING' zou zijn verstuurd. Vermoedelijk is dit domein in een eerder stadium voor een andere phishingmail gebruikt. Hoe dan ook: verwijder deze mail direct.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant