Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Mail over Huawei MediaPad is een misleidende winactie

  Mail over Huawei MediaPad is een misleidende winactie

  Mail gehad over een Huawei MediaPad voor slechts € 0,75? Dat is niet in de haak: je zit ongemerkt vast aan een peperduur creditcardabonnement. Lees verder.

  Het team in het pakketbezorgcentrum houdt een pakket met uw naam erop bij, dit bevat een soort van tablet.
  We hebben eerder al geprobeerd contact met u op te nemen, maar zonder succes.  Nu ons centrum vol raakt, moeten we oude pakketten beginnen terugsturen.
  Daarom vragen wij u om het onderstaande formulier vandaag nog in te vullen

  Ga verder naar het formulier

  We hopen snel iets van u te horen.
  Met vriendelijke groet,
  Pakketbezorgcentrum.

  Zo begint de mail. Vanzelfsprekend is er niets van waar: er is helemaal geen pakket voor je.

  Klik je op de link, dan beland je op het domein flatratephotos.com/offer/show/12747/nl-g4?. Daar zie je dat je een Huawei-tablet ontvangt als welkomstgeschenk en dat je voor een proefperiode van veertien dagen gebruik mag maken van de overigens niet nader gespecificeerde diensten van het bedrijf. De betaling is bedoeld om jou je creditcardgegevens te ontfutselen, en dat is niet zonder reden. Bekijk je de algemene voorwaarden, dan zie je hoe de vork daadwerkelijk in de steel zit: na het verstrijken van de proefperiode wordt er maandelijks een bedrag van € 59,00 in rekening gebracht.

  We hoeven dit 'abonnement' natuurlijk niet af te sluiten om het verdere verloop te voorspellen: vermoedelijk is het verdraaid lastig om het abonnement daadwerkelijk stop te zetten. Daarnaast geldt dat € 59,00 per maand voor onduidelijke dienstverlening (waarschijnlijk 'aanbiedingen' waar je niet op zit te wachten) een behoorlijk fors bedrag is, zeker als je je beseft dat je die tablet helemaal niet krijgt.

  Direct verwijderen dus, deze mail.

  Algemene voorwaarden van deze 'winactie'

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant