Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Mail 'ABN AMRO' over een verouderde bankpas is onzin

  Mail 'ABN AMRO' over een verouderde bankpas is onzin

  Opgelicht?! ontving een hoop mails die zogenaamd verstuurd zijn door 'ABN AMRO'. Het uitgangspunt is welbekend: jouw pas is verouderd en om in de toekomst veilig online te kunnen bankieren, moet je een nieuwe pas aanvragen. Gelukkig kan dat nog een aantal dagen kosteloos en staat er ook nog eens een linkje in de mail om alles in een handomdraai te regelen.

  Helaas, ook deze mail is nep. We benoemen stapsgewijs wat je kunt verwachten, dan hoef je het zelf niet meer te doen:

  1. Je belandt op een nagemaakt inlogportaal, te herkennen aan de url abnamro-berichten.ml. Dat is geen officiële website van ABN AMRO. Ook is niet één van de andere links op deze pagina daadwerkelijk actief, tevens een verdacht signaal. Hier kun je aangeven of je al dan niet met je e.dentifier in wenst te loggen en moet je voor de rest je pasnummer en identificatiecode invoeren.
  2. Gedaan? Dan moet je aangeven of je deelneemt aan de recycleprocedure van je oude pas. Doe je dit niet vóór 31 augustus? Dan brengt de bank je € 29,99 aan administratiekosten in rekening, is het dreigement.
  3. Keuze gemaakt? Dan verschijnt er een scherm waarin staat dat 'je betaalrekening gekoppeld wordt aan het vernieuwde systeem'. Dat betekent eigenlijk alleen dat je je inloggegevens naar een oplichter hebt gestuurd die vermoedelijk binnen enkele minuten je rekening plundert.

  Trap er niet in en negeer dergelijke mails, een echte bank zal je om geen enkele reden vragen om ergens in te loggen.

  E-mail 'ABN AMRO'
  Website 'ABN AMRO' - landingspagina
  Website 'ABN AMRO' - 'Recycle je je pas?'
  Website 'ABN AMRO' - 'Bevestiging'

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant