Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Maak je kans op 1000 euro Kruidvat-tegoed vanwege Black Friday? Helaas, dit is phishing

  Maak je kans op 1000 euro Kruidvat-tegoed vanwege Black Friday? Helaas, dit is phishing

  In aanloop naar Black Friday kun je online shoppen met aanzienlijk hoge kortingen en krijg je per mail wellicht aantrekkelijke deals aangeboden. Maar blijf alert: klinkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is dat vaak ook het geval. Zoals bij deze valse mail uit naam van Kruidvat waarin je zogenaamd kans maakt op een cadeaukaart ter waarde van 1000 euro. 
   

  Poëtische hackers 

  “Dwaal door de gangpaden, je dromen als brandstof, de mogelijkheden zijn eindeloos. Dit is geen klucht, laat het lot beslissen”, staat in de valse mail uit naam van de drogisterij. Oplichters laten de tekst bijna klinken als een gedicht, maar wel met loze woorden en valse beloftes waarmee ze jouw gegevens proberen te stelen. Laat het dus vooral niet aan het lot over en trap er niet in. 

  Verzilver niet  

  Door op de rode button in de mail te klikken, zou je zogenaamd 1000 euro shoptegoed kunnen verzilveren. Wat opvalt is de verloopdatum van de link: ‘Verloopt om 11-17-2023’, staat in het bericht. Dit klopt taaltechnisch niet en bovendien is de datumnotering op Amerikaanse wijze. 

  Linkjes in phishingmails bevatten vaak malware die je apparaat besmet met een virus. Zo hebben oplichters makkelijk toegang tot jouw computer of telefoon. Toch geklikt? Download dan een virusscanner om je apparaat te checken op een virus. 

  Check de actiepagina

   Mocht je twijfelen aan de echtheid van een mail, controleer dan even het mailadres. Officiële mails van Kruidvat herken je aan @nieuwsbrief.kruidvat.nl of @kruidvat.nl. 
  Voor informatie over actuele acties kun je altijd kijken op de actiepagina van Kruidvat, zo weet je zeker of het gaat om een officiële actie of om een phishingbericht. 

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant