Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Let op! Dreigende mail met dwangbevel doet de ronde

  Let op! Dreigende mail met dwangbevel doet de ronde

  Opgelicht?! krijgt meldingen binnen van een nieuwe e-mail met een dwangbevel. De toon van de mail is behoorlijk dwingend van aard: indien er niet binnen zéér korte termijn betaald wordt, staan de politie en een sleutelsmid op de stoep om toegang tot de woning te forceren. Vervolgens wordt beslag gelegd op de inboedel. Ga hier niet op in en gooi het bericht weg. Deze mail is nep.

  Op het eerste gezicht lijkt de mail vrij overtuigend: de aanhef is gepersonaliseerd, dus ontvangers worden met hun echte voor- en achternaam aangesproken. Het gaat in deze mails, die afkomstig zijn van het e-mailadres [email protected], zogenaamd om een bedrag van € 277,52 en corresponderend dossiernummer 2094385. Het bedrijf handelt onder de naam 'Veen Deurwaarders' en zou zogenaamd gevestigd zijn in Berlijn. Een zoekopdracht op Google levert echter geen enkel resultaat, doorgaans voldoende reden om de alarmbellen te laten rinkelen.

  Nergens wordt echter gespecificeerd waar de betaling precies betrekking op heeft. Wel biedt men een 'allerlaatste' gelegenheid om de betaling alsnog te voldoen en aan beslaglegging te ontkomen. Klik niet op deze link, de oplichters willen je op slinkse wijze een betaling ontfutselen.

  Inboedelbeslag en bijkomende kosten

  Blijft onmiddellijke betaling uit, dan volgt binnen twee dagen beslaglegging op de inboedel. Bij afwezigheid van de geadresseerde, zo dreigt de afzender, zal de deurwaarder zich met behulp van de politie en een sleutelsmid toegang verschaffen tot de woning.

  De oplichter somt daarnaast een aantal aanvullende kosten op die zogenaamd per definitie betaald moeten worden indien de deurwaarder op de stoep staat. Het gaat in totaal om zo'n duizend euro. Dit is bedoeld om een gevoel van urgentie op te wekken en je ertoe te bewegen zo spoedig mogelijk te betalen. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken: ga hier niet op in en verwijder deze e-mail.

  Welke valse e-mails zijn er?

  Voorbeeld dwangbevel - deel I
  Voorbeeld dwangbevel - deel II

  Meteen op de hoogte van nieuwe fraudetrucs? Download de Opgelicht?!-app!

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant